Sensibilitzar sobre les problemàtiques de salut mental entre les persones joves

Dinàmiques fem tec! per fomentar la sensibilitat cap a les problemàtiques de salut mental entre les persones joves

El dimarts 12 de novembre va tenir lloc, a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, un nou taller fem tec! sol·licitat des del Servei Comarcal de Joventut mitjançant el Catàleg de serveis 2019 de la Diputació de Barcelona.

Durant aquesta acció formativa, 18 professionals de joventut, van compartir un espai inspirador per a treballar amb i per a les persones joves del seu entorn. A través de la vivència de diferents tipus de dinàmiques, les persones participants van poder conèixer diversos recursos d’utilitat.

Partint de la necessitat detectada d’afrontar la invisibilització i els prejudicis que envolten les problemàtiques de salut mental, en el taller es van donar a conèixer jocs i dinàmiques per a treballar conceptes clau com el benestar emocional, l’empatia davant les persones que reben un tracte discriminatori i l’afectació que pot comportar la pressió de grup. D’aquesta manera, s’han ofert eines pràctiques vinculades a l’enfortiment de l’autoestima, l’acompanyament en l’autoconeixement, la reflexió al voltant dels missatges que difonen els mitjans de comunicació i el reforç de l’escolta activa.

Un dels punts forts de les propostes que ofereix fem tec! és la facilitat amb què les activitats proposades poden adaptar-se, tant a temàtiques de diversa naturalesa com a diferents grups i perfils de persones joves. Els tallers fem tec!, a més, per la metodologia sobre la qual es basen, proveeixen un espai dinàmic, amè i procliu a l’aprenentatge.

A la pàgina web que emmarca la proposta completa de fem tec! s’hi poden trobar tots els jocs, dinàmiques i materials per tal que qualsevol persona interessada a emprar-los pugui accedir-hi.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte