Servei d'acompanyament per a empreses agràries

El Consell Comarcal ofereix un servei d’acompanyament per a empreses agràries amb l’objectiu de millorar el seu posicionament, les seves competències i contribuir a la seva implantació.

El servei, gestionat des del departament de Dinamització Agroterritorial, consisteix en un assessorament tècnic productiu per orientar en el maneig de plagues, aspectes concrets agronòmics, planificació de conreus així com en altres aspectes productius, legals i organitzatius que influeixen directament en la producció i per tant, en la rendibilitat i viabilitat de l’empresa.

Cal destacar que recentment s'ha ampliat la cobertura perquè es puguin abastir no només empreses agrícoles que estan començant, sinó també empreses ja constituïdes que necessitin una reorientació, incloent-hi també aquelles empreses elaboradores de productes agroalimentaris i també les ramaderes i forestals.

Des del seu naixement, s’han assessorat 9 empreses agràries que iniciaven l’activitat, i pel que fa a l'assessorament d'empreses ja existents, s’han organitzat trobades de networking, realitzat activitats formatives i fomentat la presència a fires.

El Baix Llobregat té més de 3.000 ha de conreus, i més de 140 productors adherits a la Xarxa de Productes de la Terra, que agrupa professionals i empreses que produeixen o elaboren productes agroalimentaris de qualitat. El sector agroalimentari, per tant, és  important en l'àmbit econòmic com a dinamitzador de l’economia local, genera riquesa i ocupació, però també en l'àmbit social, proporciona elements culturals i vincle amb el territori, i en l'àmbit ambiental i territorial,  ajuda a gestionar el territori, doncs malgrat ser una comarca industrial, més del 20% del territori són conreus i més del 50% és bosc.

Per portar a terme aquest servei, el Consell Comarcal s’enxarxa i es coordina amb els 30 ajuntaments de la comarca i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Productes de la Terra, i del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte