Sessions informatives sobre el Decret de Lleure: compromís al Baix Llobregat

El passat mes de març el Servei Comarcal de Joventut va programar dues sessions virtuals informatives sobre el Decret de Lleure per a les entitats que ofereixen activitats en període de vacances escolars a la comarca i també per a professionals de joventut del Baix Llobregat. Amb una participació notable, aproximadament 50 professionals entre ambdues sessions, es constatà la voluntat col·lectiva de fer les coses amb qualitat i dedicació perquè infants i joves puguin gaudir del temps de joc i convivència mentre aprenen.

La Direcció General de Joventut delega als Consells Comarcals la responsabilitat de garantir el compliment del Decret de Lleure. Així doncs, l'equip del Servei fa visites de comprovació als casals de lleure per assegurar el compliment del Decret i oferir suport als equips de dirigents. Amb satisfacció, es va observar un compromís ferm en aquest sentit, malgrat els reptes causats per la sequera dels últims anys.

A les sessions, es van resoldre dubtes pràctics sobre qüestions com les ràtios i la documentació requerida, i es va generar un document amb els dubtes resolts. A més, es va destacar la importància de llegir el Decret, ja que treballar amb infants i joves implica una gran responsabilitat, i el lleure és una oportunitat educativa fonamental.

Recentment, durant les vacances de primavera, s'han fet les primeres visites de l'any a sis localitats del Baix Llobregat, tot demostrant el suport continu a les entitats davant de la responsabilitat de portar grups d'infants i joves.

Malgrat les pluges, han pogut comprovar l'alegria i il·lusió dels infants i joves de poder tenir espais de joc, creativitat, i activitats esportives. Això reafirma la importància del lleure en les etapes de creixement, i sobretot la bona tasca dels i les dirigents.

El Servei Comarcal de Joventut es posa a disposició per donar suport a qualsevol entitat o professional del lleure del Baix Llobregat que ho necessiti.

Per a més informació, podeu contactar amb joventut@elbaixllobregat.cat

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte