Suma d’esforços per millorar la qualitat dels serveis assistencials i les condicions d’accés a la salut

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà i Palau i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella i Carnicé han signat aquest matí el protocol que té com a finalitat establir el marc jurídic per destinar un edifici del Parc Torreblanca com equipament sanitari que millori la qualitat dels serveis assistencials prestats i les condicions d’accés a la salut de la població del Baix Llobregat.

El Consell Comarcal posa a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, espais de la finca de la seva propietat per tal que el CatSalut pugui dur a terme la construcció  d’un Centre d’Atenció Primària (CUAP) que prestarà servei als municipis de Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Molins de Rei, Vallirana, Papiol, Cervelló, Corbera de Llobregat i la Palma de Cervelló.

El director de CatSalut ha agraït l’esforç que es fa des de la comarca, i ha destacat que la necessitat de la creació de l’equipament sanitari està recollida al pla nacional d’urgències de Catalunya pel que es preveu una inversió de 2.500 milions d’euros per a posar en marxa l’equipament. Així mateix, ha remarcat la labor pedagògica necessària que caldrà fer des de les administracions per fer un bon ús dels equipaments sanitaris.

El gerent de l’Àmbit Metropolità Sud del Servei Català de Salut, Joan Puigdollers i Fargas, ha destacat que la signatura d’aquest protocol és una peça clau per a que existeixi un marc de confiança entre el CatSalut i el Consell Comarcal, i ha posat en valor el Consell de Salut, iniciativa pionera del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

La posada en marxa d’un CUAP, permetrà complementar els serveis ofertats als equips d’atenció primària, aportant tecnologia i major resolubilitat en problemes de salut i descongestionant les urgències de l’Hospital Moisès Broggi.

S’integrarà amb els diferents dispositius assistencials de zona, a través de rutes i circuits assistencials coordinats amb els equips d’atenció primària del sector i els centres hospitalaris de referència.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte