Taller de demostració d’ús dels materials fem tec!

Ahir va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, un taller sol·licitat des del Servei Comarcal de Joventut mitjançant el recurs Tallers d'emancipació del Catàleg de serveis 2018.

Aquest tipus d’activitats fem tec!  han nascut amb el propòsit de donar suport als i les professionals que acompanyen a les persones joves en la construcció dels seus projectes vitals i en l’adquisició i entrenament de competències.

Les activitats fem tec! es basen en dues premisses:

  • la importància del joc com a element rellevant en la socialització i la inclusió de les persones, així com en l’entrenament d’habilitats.
  • la concepció de l’emprenedoria com a una actitud vital, sinònim d’apoderament, i part del procés educatiu en l'aprenentatge de competències per a la vida. En definitiva, entesa com a la capacitat dels i les joves per prendre les seves decisions i de mobilitzar els recursos necessaris per dur-les a terme.

Es tracta d’activitats que promouen l’experimentació entorn d’un centre d’interès atractiu per a joves i adolescents, afavorint el plaer de la descoberta com a motor per a l’aprenentatge.

Per altra banda, les activitats fem tec!  han estat dissenyades incorporant la perspectiva neuroeducativa, amb l’objectiu d’optimitzar la capacitat d’atenció de joves i adolescents, i d’afavorir l’adquisició d’aprenentatges efectius pel que fa a valors, capacitats, actituds i habilitats.

Es tracta de jocs i dinàmiques per, des de l’educació no formal,  treballar conceptes com la igualtat de gènere, la promoció d’hàbits saludables, l’autoconeixement, el treball en equip i altres habilitats, valors i coneixements útils a nois i noies per construir la seva autonomia personal.

Aquest any s’han sol·licitat 22 tallers a través del Catàleg de serveis 2019 arreu de la província de Barcelona. El primer d’aquests s’ha realitzat al Consell Comarcal del Baix Llobregat, experimentant amb la proposta G1T2 - jo soc!  i altres activitats per treballar l’autoconsciència i l’autoestima.

A més, es va aprofitar la sessió per fer la presentació de l’eina en línia d’autoavaluació de competències emprenedores elaborada a través del projecte Erasmus+ IMPACT.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte