Tret de sortida a les taules tècniques de treball del Consell de la FP del Baix Llobregat

Avui divendres 15 de febrer, s’ha donat el tret de sortida a les taules tècniques de treball del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat.

La Sala de Graus de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) del campus de Castelldefels de la UPC, ha acollit la convocatòria del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. Entre les persones assistents  hem comptat amb la representació de la Direcció General d’Indústria de la Generalitat de Catalunya així com del Departament d’Educació i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

El delegat del rector de la UPC, Josep M.Yúfera,  ha donat la benvinguda al seu campus, amb una explicació en la que ha destacat el treball que es fa des de les seves aules per vincular cada vegada més la recerca amb l’empresa. Ha recordat així mateix que a la Universitat s’està vivint una davallada d’alumnes que procedeixen de la Formació Professional, encoratjant al Consell de la Formació Professional a treballar per reactivar aquesta afluència d’alumnes.

A continuació el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del Consell de la Formació professional, Josep Perpinyà, ha donat la benvinguda fent èmfasi en la necessitat de treballar plegats, incentivant la participació de totes i tots per aconseguir els objectius que les taules tècniques de treball es proposen. Igualment el president ha destacat la flexibilitat del Consell de la FP, que ha de permetre incorporar noves temàtiques sempre que sigui convenient, promocionant una actitud d’escolta activa per adaptar-nos a les necessitats del moment.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester, ha intervingut a continuació recordant la importància d’invertir en la Formació Professional, i emmarcant aquesta inversió com una inversió en el futur del país. Igualment ha destacat la importància d’escoltar al teixit productiu per tal de fer entrar en consonància l’oferta que es dóna amb la demanda de professionals que existeix actualment.

Seguidament el conseller comarcal d’Educació del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Jordi Gil, ha presentat el Pla de Treball del Consell de la Formació Professional per l’any 2019. Un pla de treball amb 4 àrees temàtiques estratègiques de partida: Relleu generacional a nivell professional, Gènere i formació professional, Oferta formativa versus demanda professional i Indústria 4.0. I amb 5 eixos transversals a treballar Mobilitat de l’alumne, Criteris d’elecció dels estudis per part dels alumnes, Orientació que reben els alumnes a l’hora d’elegir estudis, la FP dual i la inclusió.

Acte seguit, s’ha donat pas a la presentació de les taules tècniques; la taula tècnica 1 treballarà pel que fa al Relleu Generacional a nivell professional i és liderada per AEBALL i PIMEC. La taula tècnica 2 liderada per CCOO i UGT, treballarà per incorporar efectivament la perspectiva de gènere en la Formació Professional a diferents nivells. La taula tècnica 3 liderada per l’Àrea d’Igualtat de Gènere i Polítiques Socials del Consell Comarcal,  té com a objectiu analitzar l’oferta de formació professional versus la demanda de professionals que existeix actualment. La taula tècnica 4 liderada per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, treballa la Indústria 4.0 i finalment la taula número 5 liderada per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, realitzarà l’anàlisi dels indicadors estratègics marcats al llarg de l’any per les diferents taules de treball així com aquells indicadors que es defineixin com a prioritaris.

Tot plegat, ha finalitzat amb la inscripció dels i les assistents a les diferents taules tècniques de treball que a partir d’avui tenen objectius definits i línees de treball ben concretes mirant cap a un futur per a la Formació Professional i un futur amb un creixement intel·ligent i sostenible.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte