Trobada amb el president del Consell Català de Formació Professional

La consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell, es va trobar ahir amb el president del Consell Català de Formació Professional i de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabian Mohedano, qui va presentar les accions que estan realitzant d'acord amb el desplegament de la Llei de formació i qualificació professionals de Catalunya.

A la trobada es va tractar l’acord signat entre l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (Agència FPCat) i la Diputació de Barcelona perquè els vuit Consells Comarcals que formen part del Programa de Suport al sector de l’Automoció de la Diputació de Barcelona, siguin punts d’informació i orientació acreditats per assessorar en l’acreditació de competències professionals de les persones treballadores del sector de l’automoció.

El president del Consell Català de l'FP va informar que tenen com a objectiu acreditar més de 50.000 persones en tres anys, i va destacar el paper imprescindible dels Consells Comarcals, en la tasca de dinamització,  difusió i informació per aconseguir l’objectiu marcat.

Un altre aspecte tractat va estar l’informe de planificació i prospecció de la Formació Professional a Catalunya, que aviat es començarà a elaborar, i en el que les comarques com el Baix Llobregat tindran un paper rellevant en la seva confecció. En aquest sentit, es va demanar col·laboració al Consell Comarcal del Baix Llobregat per a poder nodrir de dades l’informe.

L’increment de l’oferta d’FP Dual, així com dels centres de Formació Professional al Baix Llobregat, van estar dos repte que també es van exposar a la trobada, i pels que també es va demanar la col·laboració del Consell Comarcal per a poder abordar-los.

Per finalitzar la trobada, el president del Consell Català de l'FP, Fabian Mohedano, va anunciar que pròximament es presentarà el mapa de la Formació Professional a nivell català.

La consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell, va posar en relleu la complicitat i bona col·laboració entre les administracions per enfortir la Formació Professional a la nostra comarca, així mateix va destacar que "el Baix Llobregat necessita una bona redistribució de la Formació Professional, i necessita també noves famílies formatives per la gran transformació que requereix la nostra comarca". 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte