Trobada per analitzar l’inici del curs escolar

El vicepresident segon i conseller d’Educació, Jordi Gil, es va trobar ahir al matí, amb el secretari general d’Educació de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, Francisco Ramos, i la secretària d’organització del sindicat intercomarcal d’Educació de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, Elvira Vidal, per tractar entre altres aspectes, l’inici del curs escolar 2021 - 2022, i la situació de la Formació Professional a la comarca.

Pel que fa a l’inici de curs escolar es va destacar que tot i ser un curs més marcat per la Covid-19, el curs anterior ja es va demostrar que les escoles eren segures. Tot i això, es va posar sobre la taula el tancament de 12 línies de P3 a la comarca, fet que tant des del Consell Comarcal com des del sindicat, lamenten profundament, en considerar que s’haurien d’haver reduït les ràtios màximes de les aules i no tancar grups de P3 de forma sistemàtica, tal com havien anunciat.

Així mateix, es va tractar la pèrdua de la catalogació de 14 centres al Baix Llobregat com a Centres de Màxima Complexitat, la qual cosa implica també pèrdua de recursos humans i materials, i suposa una disminució de l’atenció especialitzada a l’alumnat, i es va insistir en la necessitat  de reivindicar una aposta per part del Departament d’Educació, per una educació pública i de qualitat, així com la garantia de només tancaments en els pròxims anys.

Pel que respecta a la Formació Professional, es va posar l’accent en la situació excepcional viscuda amb la matrícula de l’oferta formativa de la Formació Professional al Baix Llobregat, on el dia d’avui, més de 1.500 alumnes han fet la preinscripció i no tenen plaça.

El conseller d’Educació s’ha compromès a treballar per tal de revertir aquesta situació, donant un impuls al Consell de l’FP del Baix Llobregat en els pròxims mesos, amb l’objectiu de garantir l’accés a l’alumnat així com el dret de l’educació al llarg de la vida.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte