Trobada d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat

La seu del Consell Comarcal ha acollit el divendres 24 de maig, la primera sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat d’aquest mandat 23-27.

La presidenta, Eva Martínez, ha obert la sessió donant pas al primer punt de l’ordre del dia, la informació relativa a programes i plans comarcals. Pel que fa a l’àmbit de Feminisme, la consellera de Feminisme i Gent Gran, Vicky Castellanos, ha presentat les campanyes que recentment s’han posat en marxa, d’una banda, la reedició de la campanya “Construïm espais feministes”, per la que s’ha fet arribar a tots els ajuntaments de la comarca, diversos materials de conscienciació i sensibilització, dissenyats especialment, per als punts liles.

De l’altra, la campanya “El Baix Llobregat (Co)Responsable”, engegada aquest 2024 amb l’objectiu d’incidir sobre la importància de la gestió del temps en les famílies i la necessitat de compartir tasques i treballs de cura. 

A continuació, el conseller d’Agenda Urbana, Juan Pablo Beas, ha explicat el treball que s’està realitzant des del Consell Comarcal en l'elaboració del Pla d’Actuació Comarcal 2024-2027. Un Pla que va alineant amb l’Agenda Urbana i  servirà per tenir una visió integrada del Baix Llobregat i estructurar estratègies de cara al futur.

Per finalitzar el primer punt de l’ordre del dia, el conseller de Règim Interior i Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola, Fernando Vicente, ha explicat els projectes que s’estan posant en marxa en aquest àmbit. Entre els projectes presentats, ha destacat que s’està treballant en la creació de l’Oficina de Gestió Estratègica de la Concertació Territorial del Baix Llobregat, com a instrument per fixar objectius concrets compartits per a la gestió estratègica, promoure la col·laboració amb els actius de la comarca, i orientar les polítiques en una doble escala d'actuació: local i supralocal, entre altres.

Així mateix, ha informat del projecte d’Atracció i Retenció d’Inversions al Baix Llobregat Nord i Vallirana, iniciativa que pretén establir un marc de coordinació amb els agents del territori per les inversions en els municipis de què no són de l’AMB, promoure la transformació digital i energètica, fomentar la innovació tecnològica i l’economia circular, i atraure i retenir inversions per a generar nous llocs de treball.

Ha fet palès també que un dels objectius és impulsar la competitivitat comarcal fomentant l'adopció de tecnologies d'IA entre les empreses locals, a través del projecte IMPULS-IA: Millora de la Competitivitat mitjançant intel·ligència artificial del Teixit Productiu del Baix Llobregat. 

I ha presentat també el projecte l’SMARTFOREST: Teledetecció per la gestió de la biomassa del Baix Llobregat, un altre projecte posat en marxa per dur a terme una gestió sostenible de les masses forestals, generar energia renovable, i dinamitzar la gestió forestal generant activitat econòmica.

El segon punt de l’ordre ha estat la presentació dels recursos de prevenció d’incendis i gestió forestal, a càrrec del diputat delegat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal, de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, qui ha detallat el suport de la Diputació de Barcelona als municipis del Baix Llobregat, destacant que la prevenció d’incendis forestals és una tasca de tot l’any, i que no es pot improvisar. 

Així, ha explicat que la Diputació de Barcelona ha destinat recursos tècnics i econòmics per a preparar el territori per fer front als incendis forestals, millorar la protecció de persones i béns elaborant projectes d’obertura i manteniment de franges i parcel·les municipals en urbanitzacions i nuclis de població, i Treballs forestals d’obertura de franges i parcel·les municipals en urbanitzacions i nuclis de població, i disminuir els riscs d’incendi forestal amb la retirada d’abocaments amb risc d’incendi forestal.

La presidenta ha aixecat la sessió felicitant els tres alcaldes i l’alcaldessa del Baix Llobregat que han resultat elegits al Parlament de Catalunya a les darreres eleccions del 12 de maig, Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, Manu Reyes, alcalde de Castelldefels, José Ignacio Aparicio, alcalde de Cervelló, i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte