Trobada de la Comissió de Seguiment de l'Arxiu Comarcal

El conseller de Medi Ambient, Cultura i Memorial Democràtic, Jordi Carbonell, ha participat en la Comissió de Seguiment de l’Arxiu Comarcal 2022 juntament amb el cap del Servei de Coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo; el director de Serveis Territorials de Cultura, Andreu Felip; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Manuel Martínez, la gerent de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Àngels Sales, la coordinadora d'Educació i Cultura del Consell Comarcal, Mª Amor Rodríguez i la directora de l'Arxiu Comarcal, Mª Luz Retuerta.

L'objectiu de la Comissió és impulsar l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat de manera conjunta entre les diferents entitats que hi participen. D'acord amb el decret 208/198,  la Generalitat de Catalunya delega les competències de la gestió dels Arxius als Consells Comarcals i transfereix  els mitjans i els recursos per aquesta finalitat. En cas del Baix Llobregat, l'ajuntament de Sant Feliu va facilitar les instal·lacions del nou equipament.

A la comissió s'han tractat les línies estratègiques de l'Arxiu Comarcal per a l'any 2022, dins del marc de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya 2021-2023, com són:

  • Gestionar i tractar els fons documentals
  • Promoure l’accés i la difusió dels fons
  • Impulsar els serveis didàctics.
  • Aplicar polítiques de preservació.
  • Donar suporta a l'administració local en projectes de gestió documental i administració electrònica
  • Gestionar les infraestructures i equipaments

La directora de l'Arxiu Comarcal ha presentat la memòria d'actuacions de 2021, en la que s'ha destacat l'alta activitat executada, entre d'altres, la diagnosi de gestió documental en municipis menors de 10.000 habitants, els ingressos de fons públics i privats, la digitalització de documents i fotografies, la promoció i difusió mitjançant 46 actes (exposicions, conferències, jornades...), així com la conservació dels fons notarials de la comarca. 

En aquest sentit, s'ha demanat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, una major dotació de recursos per a l'any 2022.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte