Trobada tècnica de Transport Adaptat del Baix Llobregat

La seu del Consell Comarcal ha acollit avui 18 de juny, una trobada tècnica amb els 22 municipis del Baix Llobregat que formen part de l’Àrea Metropolitana, per tractar l’estat del Transport Adaptat a la comarca.

Els principals punts que s’han abordat a la trobada han estat les noves licitacions per cobrir el servei, i la gestió de les queixes del transport a la demanda.

Des dels ajuntaments s’ha exposat la necessitat de disminuir la rotació de personal a les diferents rutes, sobretot del personal acompanyant, així com de millorar la comunicació amb aquest personal.

El Servei de Transport Adaptat, és un servei adreçat a persones amb discapacitat o dependència, per a possibilitar el seu accés a serveis socials especialitzats públics o concertats, per tal de garantir la seva integració, la inclusió social i la igualtat d'oportunitats.

Dins del servei de Transport adaptat, es pot distingir el Transport adaptat fix, que és una modalitat de servei que atén un tipus de desplaçaments fixos a destinacions com tallers ocupacionals, centres de dia i altres centres socials especialitzats, tots ells de caràcter públic o concertat. I el Transport adaptat a la demanda, que comprèn desplaçaments individuals que no es repeteixen més de dos dies a la setmana amb destinacions de caràcter bàsicament lúdic i social i a serveis d’atenció diürna.

La vicepresidenta, i consellera de Transport Adaptat i Diversitat Sexual i de Gènere, Bàrbara Lligadas, ha presidit la sessió ressaltant la necessitat de tractar el Transport Adaptat des d’un enfocament transversal i integral que vagi més enllà de la responsabilitat de l'àmbit de serveis socials, atès que només així es podran cobrir a mig termini les necessitats de les persones usuàries.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte