Un any més, la campanya de visites de comprovació d’activitats de lleure es desplega per tota la comarca

Com cada estiu, l’oferta d’experiències d’educació en el lleure adreçada a infants i joves creix considerablement, en gran part per donar cobertura al temps lliure derivat de les vacances escolars. En aquest context, el Servei Comarcal de Joventut (SCJ) del Baix Llobregat col·labora activament amb la Direcció General de Joventut en la verificació del compliment del Decret 267/2016, que estableix les condicions per a les activitats d’educació en el lleure i unifica el marc jurídic que les regeix.

Així, al llarg d’aquests mesos de juny i juliol, l’equip professional del SCJ del Baix Llobregat ha realitzat un total de 54 visites de comprovació a activitats d’educació en el lleure en 13 municipis de la comarca. Aquests municipis inclouen Castelldefels, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Esplugues de Llobregat, Vallirana, Martorell, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí.

Les visites de comprovació realitzades tenen dos objectius principals: en primer lloc, garantir la qualitat pedagògica de les activitats d’educació en el lleure, i, en segon lloc, vetllar per la seguretat de totes les persones participants. Aquesta tasca és de vital importància, ja que assegura la qualitat de les activitats per tal que infants i joves puguin gaudir d’experiències enriquidores dins d’un entorn segur i que compleix amb la normativa vigent establerta pel Decret 267/2016.

Més enllà de l’objectiu de supervisió i comprovació, les visites també tenen una voluntat orientadora i pedagògica, enfocada a millorar les condicions de realització de l’activitat i a resoldre les possibles irregularitats i mancances rellevants que s’hi puguin detectar. En alguns casos, s’han identificat accions que no havien estat comunicades pels canals oficials, en les quals s’ha informat del procés a seguir per tal que adoptin les mesures necessàries i així assegurar el compliment del reglament.

Per a totes les entitats i empreses interessades a organitzar activitats d’educació en el lleure per a menors de 18 anys, la Direcció General de Joventut posa a l’abast material infogràfic que sintetitza els aspectes més rellevants del Decret 267/2016. Aquest recurs facilita l’apropament al marc normatiu actual i contribueix a l’enteniment de les condicions bàsiques que han de complir aquestes activitats.

També cal destacar i donar el reconeixement que es mereixen a tots i totes les educadores de lleure que han treballat de valent per fer possible els casals d'estiu d'enguany, especialment marcats per la situació de sequera. En la realització de les visites s’ha pogut comprovar que totes les entitats han respectat la normativa de l'ús restringit de l'aigua, fent-ne un és responsable i sensibilitzador cap als infants.

El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat continua treballant per promoure un estiu ple d’experiències educatives i segures en l’àmbit del lleure per als infants i joves de la comarca, amb l’objectiu de contribuir al seu desenvolupament personal i al foment d’una societat més responsable i compromesa amb les noves generacions.

Per a més informació, podeu contactar amb joventut@elbaixllobregat.cat

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte