Una delegació tècnica de les Muntanyes del Baix visita el Lluçanès

El passat dijous 20 de juny, una delegació tècnica de les Muntanyes del Baix va visitar el Lluçanès, amb l'objectiu de veure i rebre informació de primera mà de tres projectes vinculats al sector agrari: Boscos de Pastura, l'escorxador de baixa capacitat de Can Soler de N'Hug i l'obrador compartit.

El projecte Boscos de Pastura promou acords entre els propietaris forestals, ramaders, l'Associació de Propietaris i el Consorci del Lluçanès, que incentiven el manteniment i gestió de finques forestals privades amb l'activitat de pastura extensiva. Per la seva banda, l'escorxador de baixa capacitat d'El Soler de N'Hug és una iniciativa única a Catalunya, de moment, per tancar tot el cercle en una explotació ramadera que compta amb un punt de venda local, i que resulta en productes de carn de xai amb millor qualitat i amb estalvi de costos. Finalment, el projecte d'obrador compartit és una iniciativa que permetrà, quan estigui en funcionament, disposar d'un espai que facilitarà la iniciativa emprenedora de nous formatgers al Lluçanès.

Tot plegat va resultar en una visita de camp d'interès que permet disposar de referents a tenir presents, i que va comptar amb la complicitat i bon fer del personal del Consorci del Lluçanès, l'Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i els ramaders de Can Soler de N'Hug. 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte