Xarxa tècnica de serveis d’empresa i emprenedoria del Baix Llobregat, nou projecte del Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha reunit amb el personal tècnic d’empresa i emprenedoria de diferents ajuntaments de la comarca aquest dimecres 17 de gener per informar del nou projecte de xarxa tècnica de serveis d’empresa i emprenedoria del Baix Llobregat.

Aquesta xarxa tècnica té l’objectiu de crear un espai tècnic de relació i intercanvi d’informació entre el personal de serveis d’empresa i emprenedoria de la comarca.

La finalitat de la xarxa és donar resposta a les necessitats que s’han anat contrastant al llarg dels darrers anys i en la participació en diversos projectes:

- Compartir informació i recursos

- Incrementar el coneixement i la confiança entre el personal tècnic

- Buscar vies de col·laboració entre les diferents entitats

- Identificar bones pràctiques

- Poder crear propostes conjuntes per potenciar la col·laboració.

L’oportunitat de posar en marxa aquest espai és per millorar els serveis que es presenten, aprofitar millors els recursos, crear un clima de treball més positiu, aprendre dels altres, beneficiar-se mútuament, tenir accés a altres recursos i esdevenir un enriquiment professional en forma de coneixements, saber i realització.

Les possibles accions a desenvolupar serien accions tan internes com externes com per exemple sessions de formació entre el personal tècnic, trobades d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques o agenda comuna d’activitats.

El segon lloc, el personal tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat han presentat l’oferta de serveis que es presten des d’aquest servei, amb la voluntat d’esdevenir l’espai de referència d’economia social i cooperativa de la comarca.

L’Ateneu a través dels seus serveis vol ser un suport per tot el personal tècnic que estigui assessorant nous projectes empresarials, sobretot en l’assessorament per a la creació d’empreses d’economia social i solidària, donant suport a la transformació d’empreses o amb els tràmits legals en el moment de la creació d’una cooperativa. Dins de les activitats previstes, l’Ateneu ofereix un catàleg de bones pràctiques així com un servei d’observatori i mapeig de l’economia social i cooperativa.

Funalment, Natalia Mir, directora de projectes d’Innobaix, ha presentat els projectes d’innovació i emprenedoria per aquest 2018 que es realitzaran des d’aquesta entitat. Innobaix és una associació sense ànim de lucre que vols impulsar i enfortir la capacitat d’innovació de les empreses i les institucions. Innobaix treballa en dues línies, una empresarial i l’altra educativa. La línia empresarial té diferents programes de start up adreçats a persones emprenedores i empresàries per impulsar o fer créixer negocis. I per altra banda, tenen diferents programes de serveis educatius d’emprenedoria que estan adreçats a estudiants, des de primària, secundària i fins a estudiants de cicles formatius o universitaris.  

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte