XIII Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat

Diversitat cultural i social

Divendres 5 d’abril tindrà lloc, al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, la XIII Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, enguany dedicada a la Diversitat Cultural i Social de la població jove del territori.

A les 9.15 h. es donarà el tret de sortida de la jornada, amb la presentació institucional a càrrec d’Enric Llorca, alcalde del municipi que acull l’acte, Josep Oriol Fernández, cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Norma Pujol, directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Com ve sent habitual, la Jornada Comarcal de Joventut del Baix Llobregat esdevé un espai de reflexió, debat i intercanvi sobre temàtiques d’actualitat, d’interès comú entre els equips professionals que treballen amb i per les persones joves del territori i les persones amb responsabilitats polítiques en l’àmbit de la joventut. En aquesta línia, enguany la Jornada abordarà la diversitat cultural i social de la joventut des de diferents perspectives.

Així doncs, i de manera global, la programació de la Jornada ha estat pensada per aprofundir en la diversitat com a repte i com a oportunitat. A més s’expressarà, mitjançant el conjunt d’intervencions previstes, la necessitat de construir estratègies adaptades a la realitat de les persones joves per tal d’establir-hi un diàleg permanent que fomenti la seva implicació comunitària i que afavoreixi el seu apoderament. Tot plegat facilitant l’apropament i la construcció d’un vincle que defugi prejudicis i estereotips basats en les diferències culturals i socials. 

La Jornada començarà amb la conferència La diversitat en el mon dels/les joves, reptes per a una transformació i pautes per una prevenció" a càrrec de Cèlia Premat, professora i especialista en dinàmiques grupals comunitàries i en treball en xarxa, investigadora principal en nombrosos estudis i diagnosis sobre dinàmiques interculturals i joventut.

La programació de la jornada continuarà amb un seguit d’experiències relacionades amb la temàtica escollida, emfatitzant diferents elements i perspectives que es posen en joc a l’hora de copsar, comprendre, reconèixer i apreciar la diversitat social i cultural que caracteritza la població jove de la comarca.

L’assistència a la jornada és gratuïta. No obstant, cal inscriure’s prèviament a través d'aquest enllaç.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte