iconovideoverd.png
El SEAP: millor iniciativa local en l'àmbit d'Atenció Social, en la primera edició dels Premis ACM (2021)
MONOGRAFIA SOBRE EL MARC LEGAL EN LA TRANSFERÈNCIA D’INFORMACIÓ CLAU ENTRE SERVEIS SOCIALS, SALUT I SALUT MENTAL
Assessorament i formació a professionals que treballen amb persones grans i amb persones en situació de fragilitat.
PREVENCIÓ
Coordinació d’actuacions amb els serveis socials i altres serveis municipals davant de situacions de maltractament a persones grans o a persones en situacions de fragilitat.
Intervenció
Xerrades, tallers, actes i campanyes per fomentar la presa de consciència col·lectiva de la necessitat de defensar el bon tracte cap a les persones. Accions específiques dirigides a professionals, ciutadania, adults, infants i adolescents, gent gran i persones amb diversitat funcional.
Sensibilització social

Servei especialitzat d'atenció a les persones grans o en situació de fragilitat

El Servei Especialitzat d'Atenció a les Persones (SEAP) parteix del projecte "bon tracte a les persones grans i persones en situació de fragilitat amb patiment emocional: cap a un envelliment saludable", del qual sorgeix la necessitat de crear aquest dispositiu.

El servei s'inicia el juny de 2018 i es dirigeix a les persones grans i persones amb situació de fragilitat amb patiment emocional.

El bon tracte a les persones grans i persones en situació de fragilitat és el que emmarca aquest dispositiu que es basa en els valors del respecte, la dignitat i l’escolta en tota l’actuació i intervenció dels i les professionals. La finalitat és oferir orientació i suport des de l’especialització dels i les professionals d’aquest servei, tant a professionals de serveis socials, salut, dona, cossos de seguretat i d’altres, com a les mateixes persones que ho requereixin per tal de respondre de la manera més adequada a les necessitats detectades.

De fet, estem parlant d’un recurs dirigit a un col·lectiu de persones amb molta heterogeneïtat i una gran diversitat de necessitats, el que fa que la realitat sigui especialment complexa i, per tant, no a l’abast d’un únic professional (Gutiérrez, Jiménez i Corregidor, 2006).

Els i les professionals que treballen amb aquests col·lectius, molt sovint estan exposats a un gran nivell d’exigència a l’hora de donar resposta quan es tenen en compte les necessitats reals de les persones, comptant amb pocs recursos humans i materials.

Malgrat que com s’ha reflectit en diferents entrevistes en profunditat i grups focals de l’estudi, la gent gran i les persones en situació de fragilitat es fan invisibles a la nostra societat i això fa que aquest col·lectiu tendeixi clarament cap a l’exclusió social i amb poques perspectives de participació social i de potenciar-se com a persona, des del dispositiu volem donar tota l’escolta per tal de detectar, prevenir i resoldre les dificultats que es troben. 

El coneixement i gestió adequada dels diferents recursos socials i sanitaris de la comunitat són imprescindibles per garantir una continuïtat assistencial, necessitant el treball multidisciplinari que faciliti i s’adapti a les necessitats de les persones vulnerables, adequant els canvis necessaris entre recursos.

El SEAP ha estat reconegut com a millor iniciativa local en l'àmbit d'Atenció Social en la primera edició dels Premis ACM, impulsats per l'Associació Catalana de Municipis.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte