Comissió 5.1 Violències masclistes

En aquesta comissió es pretén abordar d’una manera àmplia la situació actual de la violència masclista. Després de molts anys d’avenços legislatius, de campanyes de sensibilització i de commemoracions del 25 de novembre, el número de dones assassinades és esfereïdor, i no s’atura.

L’origen de la violència masclista és el sistema patriarcal, una forma d’organització política, econòmica, religiosa i social que atorga tot el poder i el lideratge als homes, i que perdura en la nostra societat.

El document de treball d’aquest àmbit, elaborat per la Maria Jesús Rodríguez Carrero, experta en violència de gènere i maltractament, centra el seu anàlisi en les violències més comuns, les invisibles i també en les revictimitzacions quotidianes.

MATERIALS DE TREBALL

Patriarcat i violència econòmica, “Les altres Dones”: exemples de revictimitzacions quotidianes, Les violències més invisibles.

Autora: M. Jesús Rodríguez

Conclusions subseus:

  • Subseu EL PRAT DE LLOBREGAT. Actuacions del món local contra les violències masclistes: més enllà dels circuits. Conclusions
  • Subseu ABRERA. La violència psíquica i la nova forma d'exercir-la. Les seves conseqüències en els fills i filles de la dona víctima de violència. Conclusions
  • Subseu SANT JOAN DESPÍ. Violències masclistes i altres dones. L'autoestima en el procés de recuperació. Conclusions
  • Subseu SANT JOAN DESPÍ. Feminisme i Islam. Mites de les violències masclistes. Conclusions

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte