Congressos

6è Congrés

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, tindrà lloc a Cornellà de Llobregat, els dies 4 i 5 de novembre de 2022.

Web del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

5è Congrés

Amb el lema 100x100 feminista i amb la sensibilització del món polític, social i econòmic cap a l’eradicació de les desigualtats de gènere i cap a l’assoliment real de la plena ciutadania de les dones, es va celebrar el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, al municipi de Castelledefels, els dies 26 i 27 d’octubre de 2018.

En els mesos previs al congrés, els pobles i ciutats del Baix Llobregat es van omplir d’activitats pre-congressuals, en les que van participar més de 1500 persones, i que es van esdevenir en espais de participació, debat i reflexió entorn als sis àmbits temàtics que van estructurar el congrés, el qual va comptar amb la participació de 400 delegades.

Àmbits del congrés:

  1. Transversalitat de gènere a les polítiques públiques.
  2. Economia feminista.
  3. Dones tech.
  4. Perspectiva de les dones als mitjans de comunicació.
  5. Violències masclistes.
  6. Esport femení.

Web del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

4t Congrés

LES DONES COM AGENTS DE CANVI SOCIAL I ECONÒMIC

Més de 500 persones van participat en la quarta edició del Congrés de les Dones del Baix Llobregat celebrat el divendres 14 i dissabte 15 de novembre de 2014 a l'Espai Maragall de Gavà. Les persones assistents van tenir l’oportunitat de participar en els diferents debats proposats a l'entorn de les dones com agents de canvi social i econòmic. El 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat va servir, entre altres coses, per posar de manifest que és necessari un canvi profund de valors, i que sense aquest canvi, res del que es pugui fer: emprenedoria, treball en xarxa, etc., ajudarà a aconseguir la igualtat.

Web del 4t Congrés de les Dones del Baix Llobregat

3r Congrés

100 % CIUTADANIA

El 3r Congrés de les Dones del Baix Llobregat realitzat el 28 i 29 de maig a l'Atrium de Viladcans, va tenir una participació superior a les 600 persones. La presència d'un 5% d'homes com a delegats va ser una de les notes destacables.

Web del 3r Congrés de les Dones del Baix Llobregat

2n Congrés

PER LA PLENA CIUTADANIA

Els dies 5 i 6 de maig la ciutat de Sant Feliu de Llobregat va acollir els actes del 2n Congrés de les Dones del Baix Llobregat, un important esdeveniment d'abast comarcal que sota el lema"PER LA PLENA CIUTADANIA" va aplegar més de 500 delegades en representació de tots els municipis, entitats, associacions, grups polítics, sindicats i patronals de la comarca. A més a més el Congrés va poder comptar amb la participació de dues dones molt vinculades al món i el treball en defensa de la dona i, a més, representants de l'Estat: Soledad Murillo,  Secretaria de Políticas de Igualdad del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, i Carme Chacón,  Vicepresidenta Primera del Congreso de los Diputados.

Els principals eixos d'actuació, les tres parcel·les per debatre, intercanviar experiències i extreure'n conclusions, van ser:

- Accions afirmatives per assolir la igualtat d'oportunitats. Document de debat
- Nous valors, nous rols. Document de debat
- Violència contra les dones. Document de debat

El treball de reflexió s'havia anat desenvolupant durant els mesos previs a la celebració del Congrés. Activitats, xerrades i trobades dutes a terme en els municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, que van actuar com a subseus.

Programa

Conclusions

1r Congrés

Els dies 1 i 2 de març de l'any 2002 va tenir lloc a Sant Boi de Llobregat el 1r Congrés de les Dones del Baix Llobregat. El debat es va fer a partir del contingut de 4 ponències elaborades per persones expertes:

  • Dones, formació, ocupació i serveis, elaborada per Sensi Domínguez.
  • Dones i mitjans de comunicació, elaborada per Montserrat Minobis i Marta Corcoy.
  • Dones i participació, elaborada per Judith Astelarra.
  • Dones i violència de gènere, elaborada per Leonor Ma. Cantera.

Document de síntesi. Principals conclusions

Informe resultats enquesta sobre l'avanç en polítiques de dones i el grau d'acompliment de les principals conclusions del 1r Congrés de dones del Baix Llobregat celebrat el març de 2002

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte