Almudena Rodríguez García

Feminista interseccional i antiracista, dedicada a la garantia real dels drets sexuals i reproductius de les dones en totes les seves diversitats, i la població LGTBIQ+,  tant a escala local, com global.

Coordinadora d'incidència política internacional a L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, i sòcia organitzadora del Women’s Major Group per Europa i Àsia Central.

Llicenciada en Història, Màster en Drets Fonamentals, Cursos de Doctorat en Dret Internacional dels Drets Humans, i Postgrau en Violències masclistes. Experta en drets humans de les dones en totes les seves diversitats, amb especial èmfasi en l'avenç i garantia real dels drets sexuals i reproductius de les dones i persones LGTBIQ+.

Ampli coneixement de les vulneracions dels drets sexuals i reproductius, com una de les formes de les violències masclistes i heteropatriarcals, tant en l'àmbit local com en l'internacional, amb una anàlisi en profunditat de la violència institucional, així com dels grups antigènere, antidrets i fonamentalistes, que ataquen els drets sexuals i reproductius.

Des de fa més de cinc anys, focalitza la seva trajectòria professional en la transformació de les agendes i polítiques globals sorgides en els espais multilaterals de Nacions Unides, per tal que aquestes integrin i garanteixin els drets humans de les dones i de la població LGTBIQ+, participant en els processos de Nacions Unides de drets de les dones, desenvolupament i Justícia Climàtica com ara: la Condició Social i Jurídica de la Dona de Nacions Unides, el Fòrum Polític d’Alt Nivell de l’Agenda 2030, la Conferència de les Parts i l’Assemblea General de Nacions Unides, entre d’altres.

És Membre de les principals plataformes feministes internacionals que advoquen col·lectivament per un canvi de sistema, com ara el Women’s Rights Caucus, el Women’s Major Group, el Fòrum Parlamentari Europeu per als Drets Sexuals i Reproductius, la Resposta de les Feministes a la Covid, etc.

https://www.linkedin.com/in/almudenarodriguezgarcia/

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte