Presentació

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba enguany a la sisena edició, en un escenari completament diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai.

La pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament. Les desigualats per raó de gènere no són una excepció, i les dades mostren clarament com les conseqüències i afectacions de la pandèmia i la crisi global no són les mateixes per a dones i homes.

En una comarca declarada feminista, amb una llarga trajectòria en el desenvolupament de polítiques públiques per la igualtat de gènere, i on el moviment feminista continua més viu que mai, el 6è Congrés de les Dones permetrà omplir la comarca de debats, espais de participació i reflexió entorn als sis àmbits que estructuren el Congrés:

 1. Violència masclista,
 2. Empoderament sexual i reproductiu,
 3. Salut,
 4. Maternitats,
 5. Dones en el futur del treball
 6. Trajectòries vitals de les dones

El 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat es celebrarà a Cornellà de Llobregat els dies 4 i 5 de novembre sota el lema #weareone #somuna #somosuna.

OBJECTIUS

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat és un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació. Una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’erradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat. Els objectius principals del Congrés són:

 1. Situar el feminisme i els drets de les dones al centre de l’agenda política i social. 
 2. Crear espais de participació i coneixement feminista.
 3. Analitzar el context en el qual es produeixen les desigualtats de gènere.
 4. Fomentar el debat crític i la participació de la ciutadania.
 5. Analitzar els reptes i les oportunitats de les dones en un context postpandèmic.
 6. Evidenciar el perill d’una recuperació socioeconòmica sense perspectiva feminista.
 7. Promoure el treball en xarxa d’agents polítics, econòmics i socials, com a element clau per a l’assoliment de la plena igualtat de drets i oportunitats de les dones.
 8. Promoure la SORORITAT.
 9. Reforçar el diàleg feminista interseccional.
 10. Establir aliances feministes intergeneracionals, amb especial atenció a les dones joves i les dones grans, passat, present i futur del moviment feminista.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte