Transport Escolar

Servei de Transport Escolar al Baix Llobregat

El Consell Comarcal assumeix, en el seu àmbit territorial, la delegació de competències de la gestió del servei de transport escolar a la comarca, d'acord  amb el decret 161/96 pel qual es regula el servei escolar de transport. El Consell Comarcal per tal de garantir la gestió del servei de transport escolar, i en funció de la naturalesa de cada servei, de la planificació escolar, dels itineraris autoritzats i de l'oferta de serveis existents, procedeix a la contractació del transport escolar per tal de facilitar el desplaçament de l'alumnat en l'educació obligatòria. Actualment es gestionen a la comarca al voltant de 70 rutes de transport escolar, de les quals, un nombre elevat, són rutes de transport escolar adaptat que s'adreçen alumnes amb mobilitat reduïda i amb necessitats especials. Transport obligatori: La finalitat del servei escolar de transport és facilitar el desplaçament gratuït a l’alumnat d’educació obligatòria, quan concorrin alguna de les circumstàncies següents:

  • Que hagin d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència en un centre públic ordinari o d’educació especial, proposat pel Departament d’Ensenyament.
  • Que hagin de desplaçar-se fora del seu municipi de residència a un centre ordinari privat concertat o d’educació especial privat concertat, proposat pel Departament.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat també gestiona el transport no obligatori, és a dir, el transport escolar dins del mateix municipi. D’acord amb les partides pressupostàries podrà facilitar el servei escolar a alumnes que per necessitats d’escolarització s’hagin de desplaçar a centres docents del mateix municipi però distants del seu lloc de residencia.
Per sol·licitar el servei cal que contactis amb el teu centre escolar.

Més informació

Reglament transport escolar

Models servei transport escolar:

Seguretat en el transport escolar - Guia per les AMPES

DECRET 161/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de transport per tal de facilitar el desplaçament de l’alumnat en l’educació obligatòria.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte