El Fòrum Comarcal de la Mobilitat del Baix Llobregat

Presentació

El Fòrum de la Mobilitat del Baix Llobregat és una iniciativa promoguda pel Consell Comarcal, la Petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec), Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT).  Compta amb la participació de les diferents administracions públiques, tant a escala local, com provincial i autonòmic; els principals prestadors de serveis de transport de viatgers; i les persones usuàries habituals de les xarxes viàries i ferroviàries, així com del transport públic.

L'objectiu del Fòrum és analitzar quines són les principals deficiències que presenta la comarca en matèria d'infraestructures, tant les relacionades amb la mobilitat de les persones com dels productes o mercaderies necessàries per a les empreses, i apuntar quines són les possibles mesures a emprendre per donar-hi solució.

La comarca del Baix Llobregat, com a part de l'àmbit metropolità de Barcelona, pateix actualment greus problemes de mobilitat. D'una banda, concentrats en la mobilitat de persones a causa del ràpid creixement residencial d'una part dels seus municipis. I, d'una altra banda, relacionats a la mobilitat de mercaderies, per l'impacte que té sobre el territori la ubicació de determinades infraestructures i serveis logístics. A més, cal tenir present que aquesta situació, previsiblement, s'agreujarà amb la futura ampliació del port i l'aeroport, i la prolongació de la zona d'activitats logístiques (ZAL), ja que tot fa preveure un augment considerable del transport de mercaderies en els pròxims anys.

Acords del Consell Comarcal

El Ple del Consell aprova una resolució perquè s'acceleri la posada en marxa de la L9 del metro com a llançadora entre la T1 i T2 i el Prat

El ple del consell comarcal va aprovar el passat mes febrer una resolució en què s’insta al govern català a accelerar les actuacions perquè es pugui obrir inicialment la línia 9 del Metro com a llançadora entre les terminals T1 i T2 i l’estació intermodal del Prat, a més que expressa el malestar de la institució comarcal després de conèixer a través dels mitjans de comunicació que hi haurà un nou retard de dos anys en l’entrada en funcionament de la línia 9 del metro entre Zona Universitària i l’aeroport Barcelona-El Prat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte