Discriminació de la dona al mercat de treball, any 2015

Imatge informe dones i mercat de treball

Ser dona actualment significa:

Que el teu salari és, de mitjana, 6.944 euros inferior al dels homes. Tant se val la teva edat, la teva ocupació o el teu nivell d’estudis.

Que el teu risc de caure en la pobresa va en augment, mentre que el dels homes disminueix. A més a més, el risc es multiplica en els casos de famílies monomarentals.

Que si et quedes a l’atur et serà molt més complicat trobar feina que si ets un home. Més de la meitat de les dones aturades majors de 45 anys porten més d’un any a l’atur.

Que si tens la sort de trobar feina, el més probable és que sigui un treball precari, amb contractació temporal i a temps parcial.

Que la maternitat es perpetua com un gran factor de discriminació de les dones al mercat de treball.

Que tens menys oportunitats de tirar endavant la teva pròpia empresa. Això si, si ho aconsegueixes, tens més possibilitats d’èxit, perquè els homes encapçalen l’abandonament del procés emprenedor.

Que la responsabilitat de la conciliació laboral i familiar recau en tu, i que ets tu qui s’encarrega majoritàriament de les tasques domèstiques i la cura familiar. De mitjana les dones hi dediquen a aquestes tasques 2 hores més que els homes.

L’anàlisi de la realitat permet prendre consciència de les injustícies que les dones pateixen pel sol fet de ser-ho, alhora que reafirma el fet que els avenços socials de les darreres dècades, que han permès la construcció de valors, rols i formes de pensar alternatives i lliures de masclisme, no tenen marxa enrere.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte