La crisi econòmica incideix especialment en el col·lectiu juvenil

Imatge joves i mercat de treball
Document/s adjunt/s: 

El col·lectiu de les persones joves és un dels que més ha patit l’impacte de la crisi econòmica, amb totes les implicacions que això suposa en termes d’autonomia personal i laboral a l’hora de desenvolupar un projecte de vida autònom.

El grup juvenil representa el 15,2% de la població del Baix Llobregat, tot i que aquest percentatge ha disminuït en els darrers anys. Prop del 22% d’aquests joves ha nascut a l’estranger.

L’impacte de la crisi econòmica sobre l’ocupació ha tingut especial incidència d’una banda per la pèrdua d’ocupació i augment de l’atur i d’altra banda pel deteriorament dels principals indicadors de qualitat del treball. S’ha donat també una sortida de la cerca activa de feina per part de molts joves.

La destrucció d’ocupació ha comportat un increment de la taxa d’atur, l’indicador que expressa el percentatge de persones que cerquen feina de manera activa però que no en troben. L’atur juvenil ha pujat així en els darrers anys a Catalunya fins al 37,4% de la població activa de 16 a 29 anys. Comparant aquesta xifra amb la població activa de 30 anys i més, s’observa una diferència de més de 17 punts percentuals en la població aturada.

D’altra banda, la pèrdua de llocs de treball també ha suposat en part un augment del nombre de joves que han sortit de la població activa. Alhora, la població jove que treballa ha vist un empitjorament de les condicions de la seva ocupació, principalment en termes d’increment de la temporalitat dels contractes i de l’ocupació a temps parcial.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte