Baixa l'ocupació assalariada a la comarca en el 2n trimestre de 2017

Imatge informe trimestral Baix Llobregat 2T 2017

El 2n trimestre de 2017 presenta una caiguda en la població assalariada a la comarca, trencant així la tendència dels tres trimestres anteriors, però en la línia de comportament del mateix trimestre de l’any passat. Creixen, tot i això, els centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

La població assalariada al Baix Llobregat cau respecte a l’anterior trimestre en 1.886 persones, però l’autònoma puja en 90 i el nombre d’empreses en 149. Des del punt de vista de l'evolució interanual però, totes aquestes magnituds creixen respecte al mateix període de 2016. Per tant, en termes anuals, les dades d’ocupació i de cotització a la Seguretat Social són positives.

Tal com va succeir l’any anterior, el sector educatiu es presenta en aquest 2n trimestre com la principal activitat econòmica que fa disminuir l’afiliació respecte del 1r trimestre, remarcant el comportament estacional de caiguda de l’afiliació d’aquestes activitats a l’estiu. També destaquen en pèrdua d’afiliacions aquest trimestre els serveis socials sense allotjament, els serveis de menjar i begudes i les activitats esportives i d’entreteniment.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són el transport aeri, i el comerç a l’engròs i al detall.

Tot i la caiguda en les afiliacions del règim general de la Seguretat social, l’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest 2n trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen 7.353 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 13% al 11%.

Pel que fa a la contractació, augmenten en 7.761 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per l'increment de la contractació temporal corresponent al període previ als mesos d'estiu. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 6.926 contractes més respecte al mateix període de 2016.

Per a més informació, visiteu el contingut de l'informe en l'enllaç adjunt.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte