Creix la població assalariada en el 3r trimestre de 2017
El 3r trimestre de 2017 presenta un augment en la població assalariada a la comarca, tot i que disminueixen els centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.
Les dades d’afiliació a la Seguretat Social presenten un comportament inusual pel que fa a una activitat econòmica, l’Administració pública, que fa créixer més de l’habitual les afiliacions en el Règim General de la Seguretat Social. Aquest augment però, és degut a un aspecte metodològic relacionat amb el registre administratiu, i és que a partir del 3r trimestre, segons fonts de l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya, els serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat han descentralitzat arreu del territori els comptes de cotització que abans tenien només a Barcelona. Això ha fet créixer l’afiliació en les comarques que acullen aquests serveis territorials, i en el cas del Baix Llobregat això ha suposat un increment sobtat de l’afiliació en Administració pública, concretament en el municipi de Sant Feliu de Llobregat , on es troba la seu dels serveis territorials d’Ensenyament.
A banda d’aquesta variació, el sector educatiu es presenta com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació en aquest 3r trimestre, amb gairebé 3.500 afiliacions més a la comarca respecte del trimestre anterior. Els serveis socials sense allotjament i els serveis de menjar i begudes són les altres activitats econòmiques que fan pujar el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social en aquest trimestre.
En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són el comerç a l’engròs i l’educació.
Tot i la pujada en les afiliacions del règim general de la Seguretat social, l’atur registrat a les oficines de treball també creix en aquest 3r trimestre. En termes interanuals però, es comptabilitzen 6.816 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 13% al 11%.
Pel que fa a la contractació, disminueixen en 1.645 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per les finalitzacions de contractes temporals corresponent al període d'estiu. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 4.980 contractes més respecte al mateix període de 2016.
Per a més informació, visiteu el contingut de l'informe en l'enllaç adjunt.