Creix la població assalariada a la comarca en el 4t trimestre de 2019

Imatge informe trimestral Baix Llobregat 4T 2019

Durant el 4t trimestre creix tant el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social com el nombre de persones assalariades i autònomes. Concretament, el nombre de centres de cotització puja en 338, i el d’afiliacions en el règim especial autònom ho fa en 324 afiliacions.

L’afiliació en el règim general de la Seguretat Social s’incrementa aquest trimestre en 9.980 persones i mostra així una tendència similar a la de l’AMB i ATM, però diferent a la del conjunt de Catalunya, on baixa l’afiliació en aquest règim.

Si bé el 4t trimestre de l’any acostuma a ser un període en què creix l’afiliació a la Seguretat Social, l’increment de la població assalariada en aquest trimestre és atípic, en la mesura en què bona part de l’augment de població assalariada es produeix en l’activitat de tractament de residus, concretament al municipi del Prat de Llobregat. Aquesta variació és deguda a un aspecte metodològic relacionat amb el registre administratiu, i és que a partir del 4t trimestre, segons fonts de l’Observatori del Treball i del Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, una gran empresa del sector del tractament de residus va fer una modificació en el seu compte de cotització, fet que va suposar un traspàs de més de 5.000 persones afiliades entre els municipis de Barcelona i del Prat de Llobregat.

Administració pública, fabricació de materials i equips elèctrics, educació, activitats esportives i d’entreteniment i comerç al detall són altres activitats que guanyen afiliacions en aquest trimestre. Per contra, el transport aeri i terrestre són les que més població afiliada perden.

L’atur registrat augmenta en el 4t trimestre de l’any (355 persones més, +0,9%). En termes interanuals, si bé es continua veient un descens, aquest continua perdent intensitat: només hi ha 538 persones aturades menys que al 4t trimestre de 2018 (-1,4%).

Pel que fa a la contractació, disminueixen en 1.922 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació baixa en 1.659 contractes. El 86,9% dels nous contractes d’aquest trimestre han sigut temporals, proporció que baixa lleugerament respecte el trimestre anterior. La contractació de persones estrangeres segueix la mateixa tendència del total de la contractació, i el seu pes suposa el 19,4% del total.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte