Creixen les demandes d’ocupació i l’afiliació al setembre.

Imatge informe covid 19

Creixen en 1.252 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de setembre. L’afiliació a la Seguretat Social creix en 17.067 persones

 

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.

Al setembre augmenta en 1.252 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia el mes d’agost i que sumen un total de 140.091. D’aquest creixement, 2.495 corresponen a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’encabeixen les persones afectades per ERTO. Aquest mes disminueix l’atur en 1.219 persones i les altres no ocupades en 24.

Si s’observa el detall de la variació de demandants i d’atur registrat per activitats econòmiques, es veu com les activitats relacionades amb l’ocupació són les que fan créixer més l’atur registrat, aquestes comprenen les persones contractades per empreses de treball temporal (ETT), mentre que en la resta de demandants d’ocupació , que és on podem observar les activitats econòmiques més afectades per ERTO, les activitats de serveis de menjar i begudes, el comerç al detall i a l’engròs, la fabricació de vehicles de motor i activitats especialitzades de la construcció són les activitats que més creixen.

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha crescut respecte del mes d’agost en 17.067 afiliacions. Aquest augment es registra tant, en les de règim general    (+17.051)  com en el règim autònom (+62). Tot i aquest creixement (+5,5% respecte agost), s’observa una caiguda del -1,7% de l’afiliació a tots els règims respecte el mes de febrer.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte