Crisi o recuperació?

Imatge informe de seguiment de la crisi 2017
Document/s adjunt/s: 

La quarta edició de l’informe de seguiment de la crisi que publiquem enguany vol respondre a aquesta pregunta a partir de les dades d’execucions hipotecàries, llançaments, processos monitoris i verbals, cobertura de les prestacions per desocupació i l’evolució dels registres d’atur, contractació, empreses i població assalariada per a l’any 2017 en relació a les dades 2008 i del 2016.

Gran part dels indicadors mostren valors positius respecte 2008. La recuperació es registra sobretot en l’ocupació. Ja sigui en el descens l’atur com en el creixement del conjunt de població assalariada o dels nous contractes registrats. Es registra també un descens destacat de les execucions hipotecàries ingressades i dels processos monitoris.

Tot i amb això, alguns indicadors mostren valors que ens han de portar a la reflexió entorn el tipus de recuperació. Així, respecte el 2008 s’observa un descens de la cobertura de les prestacions per desocupació; una disminució del pes dels contractes registrats per joves, un creixement dels contractes de curta durada (inferiors a 6 mesos) i dels pes dels contractes registrats per empreses de treball temporal; el nombre total d’empreses registrades al Baix Llobregat disminueix; la població assalariada en sectors intensius en mà d’obra cada vegada és menor i el que alerta més: el poc increment del pes de les activitats de valor afegit tant en el conjunt d’empreses com en la població assalariada, observant, fins i tot, un descens de la població assalariada en serveis d’alt component tecnològic.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte