Es manté el nombre d’accidents laborals a la comarca respecte el semestre anterior

Imatge informe semestral 2S 2019

Es van produir 5.973 accidents a la comarca durant el segon semestre de l'any 2019, xifra que es manté respecte el semestre anterior. Tot i així, si es compara amb el mateix semestre de 2018, es veu com el nombre d’accidents creix respecte el total de l’any anterior.

L’índex d’incidència, és a dir, l’indicador que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, baixa en indústria i en serveis, però repunta en la construcció. Aquest índex d’incidència al Baix Llobregat se situa per sota del de l’Àmbit metropolità i de Catalunya en indústria i construcció, tot i que en serveis continua sent superior al Baix Llobregat en comparació amb la resta d’àmbits.

Es van registrar 24 expedients de regulació que van afectar a 625 persones. Recordem però que aquestes dades són fins al desembre de 2019 i no inclouen, per tant, cap notificació de regulació d’ocupació corresponent al període d’emergència viscut a partir del març de 2020 en relació amb el COVID-19.

L’activitat econòmica de recerca i desenvolupament, amb 1 expedient i 223 persones afectades, va ser la que va afectar el major nombre de persones. La fabricació de productes metàl·lics, de materials i equips elèctrics i el comerç a l’engròs també van ser de les que més persones van afectar.

A la web de l'Observatori comarcal podeu consultar l'informe complet i totes les dades en format Excel.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte