Es recupera l'afiliació a la Seguretat Social en el 3r trimestre de 2018

Imatge informe trimestral Baix Llobregat 3T 2018

Durant el 3r trimestre baixa el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i la població del règim autònom, però es produeix una recuperació en la població assalariada en el règim general.

L’educació i els serveis socials sense allotjament són les principals activitats que recuperen l’afiliació en aquest 3r trimestre, amb més de 2.200 afiliacions més en educació i 1.800 més en serveis socials sense allotjament, respecte el trimestre anterior. Cal dir que aquestes mateixes activitats havien presentat una caiguda en el nombre de persones afiliades el trimestre anterior. Són, per tant, dues activitats econòmiques que presenten una forta estacionalitat a l’estiu en termes de pèrdua d’ocupació que després es recupera en gran part. En canvi, activitats com l’administració pública, la fabricació de productes metàl·lics i les activitats relacionades amb l’ocupació disminueixen l’afiliació aquest trimestre.

En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat ha baixat en aquest trimestre en 6.655 afiliacions, fins a un total de 260.939.

L’atur registrat puja en el 3r trimestre de l’any, tot i que en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 2.415 persones.

Pel que fa a la contractació, baixen en 2.773 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, baixada que ve donada exclusivament per la caiguda de la contractació temporal, ja que els contractes indefinits pugen lleugerament respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació s’incrementa, concretament en 682 contractes més respecte al mateix període de 2017.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte