Informe de seguiment de mercat de treball. Novembre 2021 – Especial impacte pandèmia

Seguiment COVID MT

Baixa en 1.395 les persones aturades a les oficines de treball en el mes de novembre. L’afiliació a la Seguretat Social augmenta en 1.158 afiliacions. 68 persones afectades per un expedient de regulació d’ocupació, cap d’extinció del contracte.

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.

 

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha crescut respecte el mes d’octubre en 1.158 afiliacions. Aquest augment es registra en les de règim general, 1.220 afiliacions més, perquè en les de règim autònom disminueixen en 33. S’observa un  creixement del 3% de l’afiliació a tots els règims respecte el mes de febrer de 2020.

 

10 Expedients de Regulació d’Ocupació registrats al mes d’octubre al Baix Llobregat que afectaven a 68 persones. Les mesures emprades, amb un 50% sobre el total d’expedients registrats, ha estat la suspensió del contracte i suposa el 82% del total de persones afectades per algun dels tres procediments. La reducció de jornada ha estat la segona mesura que més persones ha afectat (50% sobre el total d’expedients) i ha afectat a 12 persones (18% del total de persones afectades). No s’han registrat procediments d’extinció en el mes de novembre al Baix Llobregat.

 

En relació amb la resta d’àmbits territorials i el tipus de mesures d’expedients de regulació d’ocupació, cap àmbit ha autoritzat un expedient de regulació d’extinció aquest mes.

 

Les activitats que concentren un major nombre de persones afectades per un ERO aquest mes són Indústries manufactureres (55 persones, 81%), hostaleria (9 persones, 13%) i comerç a l’engròs (3 persones, 4%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte