L’atur registrat creix a l’abril en 5.238 persones

Imatge informe mensual atur registrat
Document/s adjunt/s: 

A finals del mes d’abril, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 47.739 persones, augmentant respecte el mes anterior en 5.238 persones (12,3%), i la taxa d’atur registral se situa al 12,1%. La taxa mitjana baixllobregatina continua per sota de la de l’Àmbit metropolità i del conjunt de Catalunya. En termes interanuals, també creix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha crescut en 9.047 persones respecte a abril de 2019.

Sens dubte les mesures preses en relació amb el mercat de treball en la lluita contra l’epidèmia del COVID-19 mostren els seus efectes en les dades d’atur d’aquest mes, com ja va passar amb les dades de març i com també es veu en les dades de demandants d’ocupació que vam publicar en l’avanç de dades.

L’augment de l’atur d’aquest mes es registra tant entre les dones (+2.225) com entre els homes (+3.013). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (13,9% davant el 10,5%). Per edats, l’atur creix en tots els grups d’edat sense excepció.

Per sectors i activitats econòmiques es veu com per segon mes consecutiu creix l’atur especialment entre les persones que tenien una ocupació anterior en activitats relacionades amb l’ocupació (categoria que inclou les ETT). Per tant, això significa que les persones que tenien feines a través d’empreses de treball temporal han sigut les més afectades per l’augment de l’atur. Altres activitats que han crescut sensiblement són: comerç al detall i a l’engròs, activitats de la construcció i serveis de menjar i begudes.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte