L’atur registrat a les oficines de treball baixa al Baix Llobregat en 100 persones

Imatge informe mensual atur registrat
Document/s adjunt/s: 

A finals del mes de novembre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 42.625 persones, disminuint respecte el mes anterior en 100 persones (-0,2%) i situant la taxa d’atur registral al 11,0%. La taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i del conjunt de Catalunya es situen per sobre de la baixllobregatina. En termes interanuals segueix disminuint l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha baixat en 6.082 persones respecte a novembre de 2016.

El descens de l’atur d’aquest mes s’ha donat tant entre les dones (52 aturades menys) com entre els homes (48 aturats menys). Tot i així, les dones continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (13,3% davant el 8,9%).

Per edats, l’atur disminueix només entre el grup d’edat més jove (232 persones menys, -7,7%) i, dins d’aquest, concretament en el col·lectiu sense ocupació anterior. Aquesta disminució pot estar relacionada tant amb el període previ a la campanya de Nadal com a l’inici de programes d’ocupació com ara el programa de Garantia Juvenil a Catalunya. En el grup d’edat de majors de 44 anys es registra el major creixement de l’atur (94 persones més, +0,4%). En el grup d’edat d’entre 25 i 44 anys l’atur creix en 38 persones aturades més (+0,2%).

Per sectors i activitats econòmiques la disminució de l’atur es concentra aquest mes en aquelles persones que no tenien una ocupació anterior, havien treballat en la construcció i en sanitat i serveis socials. En canvi, creix l’atur en transport i comunicacions, serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria. Respecte l’any anterior en les activitats de serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria i indústria és on l’atur disminueix més.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte