Nou augment de demandes d’ocupació i lleu increment de l’afiliació al maig.

Imatge informe covid 19

Creixen en 29.062 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes de maig. L’afiliació a la Seguretat Social augmenta en 530 persones respecte al mes anterior.

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social; mesures de regulació d’ocupació.

Així, el mes de maig augmenta en 29.062 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia el mes d’abril i que sumen un total de 127.571. D’aquest creixement, 1.771 persones corresponen a atur registrat, 74 a altres col·lectius no ocupats i 27.217 a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’inclouen les persones afectades per ERTO.

Si s’observa el detall de la variació de demandants i d’atur registrat per activitats econòmiques, es veu com les activitats relacionades amb l’ocupació són les que més creixen pel que fa a l’atur registrat, ja que aquestes comprenen les persones contractades per empreses de treball temporal (ETT), mentre que en la resta de demandants d’ocupació són els serveis de menjar i begudes, el comerç al detall i a l’engròs, la fabricació de vehicles de motor, i la construcció són les activitats que més creixen.

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha pujat respecte del mes d’abril en 530 afiliacions, de les quals, 336 de la població cotitzant en el Règim General, i 194 en el Règim Autònom.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte