Un trimestre més d'augment d'ocupació a la comarca

Imatge informe trimestral Baix Llobregat 1T 2017

El 1r trimestre de 2017 torna a registrar un creixement de població assalariada a la comarca, seguint amb la tendència del trimestre anterior. Creix també el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

La població assalariada al Baix Llobregat creix respecte a l’anterior trimestre en 1.757 persones, l’autònoma en 60 i el nombre d’empreses en 75. Des del punt de vista de l'evolució interanual, totes aquestes magnituds creixen també respecte al mateix període de 2016.

Tal com va succeir en el trimestre anterior, el sector educatiu es presenta en aquest 1r trimestre com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació, recuperant així la pèrdua de llocs de treball que es va donar al llarg dels darrers mesos d'estiu que es va copsar en les dades del segon trimestre de l’any passat i que es van començar a recuperar en les xifres del 3r i 4t trimestre de 2016. També destaquen en creixement d’afiliació les activitats de serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria, activitats de construcció d’immobles i els serveis de menjar i begudes.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són les de serveis socials sense allotjament, els serveis de menjar i begudes, les activitats especialitzades de la construcció i el sector de l’educació.

L’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest 1r trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen 7.500 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 14,1,% al 12,0%.

Pel que fa a la contractació, disminueixen en 3.078 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, fet que es pot explicar per l'increment que va tenir el passat 4t trimestre la contractació temporal corresponent a la campanya d'hivern. En termes interanuals, la contractació s'incrementa en 7.783 contractes més respecte al mateix període de 2016.

Per a més informació, visiteu el contingut de l'informe en l'enllaç adjunt.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte