La població estrangera torna a augmentar al Baix Llobregat per tercer any consecutiu

Imatge dades població estrangera 2019
Document/s adjunt/s: 

La comarca del Baix Llobregat ha augmentat en el darrer any en 6.795 persones el total de la seva població. La població estrangera també ha crescut, en 5.964 persones, fins a un total de 84.681, i representa així el 10,3% del conjunt de residents del territori. Aquesta pujada de la població estrangera resident segueix amb la tendència d’increment iniciada fa 2 anys i és coherent amb la pauta del conjunt de Catalunya.

El percentatge de població estrangera empadronada a la comarca (10,3%) és inferior a la proporció de població estrangera del conjunt de l’Àrea Metropolitana (16,5%), de l’ATM (14,5%) i de Catalunya (15,1%). L’augment de població estrangera a la comarca per sexe ha estat de 2.939 homes i 3.025 dones, i per grups d’edat s’ha donat sobretot entre la població de 25 a 44 anys.

Per continents, Amèrica, Àsia i Oceania i Àfrica han sigut els que han protagonitzat sobretot l’augment de població estrangera. Per països, són el Marroc, Colòmbia, Hondures, Veneçuela i Perú les procedències que han crescut més en el darrer any.

Les dades detallades per municipis i per seccions censals es poden consultar a la nota informativa publicada per l'Observatori Comarcal i a través dels següents gràfics i mapes interactius.

 

La població estrangera no és homogènia en termes de distribució territorial ni presenta les mateixes característiques a tots els municipis. Es veuen diferències en la concentració i distribució municipal dels estrangers. Els tres municipis de la comarca que tenen una proporció de població estrangera més elevada són Castellde-fels (20,7%), Martorell (16,7%) i Cornellà de Llobregat (14,9%).

 

La concentració de població estrangera tampoc es distribueix uniformement dintre dels propis municipis. L’anàlisi de la concentració de població estrangera per seccions censals ofereix la possibilitat de mesurar si la distribució d’aquesta població es produeix de forma més o menys desigual entre les diferents zones territorials i seccions de cada municipi.

 

També es pot veure la distribució territorial d’algunes nacionalitats concretes. En aquest sentit, els següents mapes ofereixen una visió per seccions censals de la distribució de la població estrangera per principals continents de procedència de les nacionalitats:

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte