83.534 turistes i 22% d’ocupació hotelera el primer trimestre de l’any.

Imatge informe trimestral ocupació hotelera
Document/s adjunt/s: 

Es registra un 22% d'ocupació hotelera aquest trimestre. La situació extraordinària de pandèmia global i les restriccions de mobilitat associades es reflecteix en la gran disminució de l’ocupació (18 punts menys respecte el primer trimestre de 2020). La valoració respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació és negativa (no arriba al 5 sobre 10 i baixa respecte les valoracions del quart trimestre).

 

El principal client dels establiments hotelers de la comarca en els mesos de gener, febrer i març ha estat el corporatiu (53% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha estat el mercat espanyol (78% del total).

Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) han estat: Catalunya (46,7%);  Madrid (8%);  València (7%); Andalusia (4%) i Itàlia (3%).

Els clients procedents de Catalunya (+17%), València (+3%) o País Basc (+1%) són els que més han crescut (en pes respecte el total de pernoctacions del trimestre) a la comarca respecte el mateix trimestre de l’any anterior. En canvi, el procedents d’Estats Units i Canadà (-4%), França (-4%) o  Regne Unit (-3%) són els que més han disminuït.      

  

La zona Nord és la que registra la major ocupació del trimestre (25,4%). La Centre registra la tarifa més elevada (43,4€).

Els establiments de 1 i 2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (27%). Els de 4 estrelles són els que registren la tarifa més elevada (42,6€).

Els establiments de 4 estrelles són els que registren una major disminució de les tarifes. Els establiments de 3 estrelles registren la major disminució de l’ocupació.

 

Degut a la pandèmia i a les restriccions associades, molts hotels continuen tancats.

Així, al Baix Llobregat es registren 11 establiments hotelers tancats (el 13% del total d’establiments hotelers). La zona Delta és la que concentra el major nombre d’establiments tancats (7) però la Centre és la que presenta una major proporció d’hotels tancats (el 20% del total dels seus establiments). Les places hoteleres en oferta disminueixen respecte l’any anterior (-1.749 places, un 18% menys). Tot i amb això, creix significativament el nombre d’hotels oberts a la comarca (10 hotels més respecte l’anterior trimestre).

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte