El Consell Comarcal contracta 8 joves de Garantia Juvenil

Les 8 persones s’han incorporat el 29 d’octubre al Consell Comarcal del Baix Llobregat a través del programa “Contractació en Pràctiques de joves beneficiaris del Programa Garantia Juvenil de Catalunya” amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i el desenvolupament professional.

Els perfils professionals d’enguany s’han definit segons les necessitats actuals de les àrees i departaments del Consell Comarcal. El programa té com a finalitat el reforç de la inserció laboral dels joves a més de l’adquisició d’experiència i diverses competències relacionades amb la seva formació a cada lloc de treball.

Els i les joves, prèviament inscrits a Garantia Juvenil, desenvoluparan diverses tasques com a tècnics en els diferents àmbits: una Tècnica de Joventut, un Tècnic informàtic i una Tècnica de suport a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials –que també compta amb una altra Tècnica de suport per a la implementació de la Llei de Dependència-, una Tècnica de Turisme, una Tècnica de l’Àrea d’Igualtat de Gènere i Polítiques Socials i, finalment; un Tècnic a l’Observatori Comarcal a més d’una tècnica de Comunicació al Departament de Promoció Econòmica, ambdós dintre de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic.

Les titulacions s’han repartit segons el lloc de treball i la feina a realitzar per tal de millorar les seves competències i aptituds. Així doncs, s’han contractat 7 titulats universitaris i 1 titulat de Cicles Formatius de Grau Superior.

L’objectiu del programa és promoure una oferta formativa perquè els joves d’entre 16 a 29 anys adquireixin un aprenentatge professional i millorin les seves capacitats gràcies a la contractació laboral en pràctiques. Aquest any, la Garantia Juvenil ha ofert un total de 1397 contractes en pràctiques arreu del territori per a persones amb titulació universitària, cicles formatius o amb certificat de professionalitat. Les places han estat ofertes per part de 330 Ajuntaments, 41 Consells Comarcals i 227 Entitats Sense Ànim de Lucre.

Es tracta de contractes de treball en pràctiques remunerades amb una duració de 6 mesos a jornada complerta per a joves qualificats amb el propòsit d’afavorir l’accés al mercat laboral. Per tal de gaudir d’aquesta oportunitat, s’ha d’estar inscrit com a Demandants d’Ocupació No Ocupats (DONO) i al Programa de Garantia Juvenil de Catalunya, que es va implementar l’any 2015. Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu i s’emmarca dins de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte