Treball i Formació

El programa Treball i Formació és una política de Foment de l’Ocupació, que mitjançant els projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb més dificultats per accedir al treball, els permet adquirir experiència laboral en un entorn real de treball, i si escau, també obtinguin la qualificació o les capacitats necessàries, per a la seva inserció laboral.

L’objectiu d’aquest programa és facilitar a les persones en situació d’atur amb més dificultats d’accedir al mercat de treball o allunyades d’aquest mercat per les dificultats d’accedir-hi, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d’un contracte laboral i el desenvolupament d’unes tasques professionals, i si escau, la formació professionalitzadora o d’adquisició de competències bàsiques i l’actuació d’acompanyament a les persones participants.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya subvenciona aquest programa amb una sèrie d’actuacions amb la finalitat de donar compliment al seu objecte. Aquestes actuacions són:

a)    Actuació de contractació laboral
b)    Actuació de formació en formació transversal i competències bàsiques
c)    Actuació d’acompanyament

Actualment, el Consell Comarcal de Baix Llobregat gestiona la convocatòria 2021 amb les línies MG45 i DONA i la convocatòria anticipada 2022 formada per les línies MG52, PANP i PRGC. Cadascuna d’aquestes línies comporta una sèrie de requisits a complir per les persones participants, establint diferents tipologies de persones participants:

-    LÍNIA MG45: Accions adreçades a persones de 45 anys o més que estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO).

-    LÍNIA DONA: Accions adreçades a dones en situació d’atur i que es trobin en una de les següents situacions:

                        a)    Les dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), víctimes de violència masclista. Tenen caràcter preferent les dones monoparentals.

                        b)    Les dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada (inscrites al Servei Públic d’Ocupació com a mínim 6 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de presentació de l’oferta d’ocupació) no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts. Prioritza les dones que no tinguin la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

-    LÍNIA MG52: Accions adreçades a persones de 52 anys o més que estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO).

-    LÍNIA PANP: Accions adreçades a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació i inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) com a mínim 6 mesos, durant els 18 mesos anteriors a la data de presentació de l’oferta.

-    LÍNIA PRGC: Accions adreçades a persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) i destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania.

Les persones estaran contractades pel Consell Comarcal durant un període de 12 mesos i prestaran els seus serveis dins de dos projectes comarcals:

-    Suport administratiu i atenció directa al públic
-    Assessorament i sensibilització en accions cíviques i mediambientals

Aquests projectes comarcals es desenvolupen en els municipis dels ajuntaments amb una població inferior a 20.000 habitants que han fet una sol·licitud de prestació de serveis al Consell Comarcal del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. A més de les mateixes dependències del Consell Comarcal a Sant Feliu de Llobregat.

Aquest programa impulsat per la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, compta amb una subvenció de 688.772,16 euros en la convocatòria 2021 per les actuacions de contractació laboral, formació en competències transversals i acompanyament i suport. En la convocatòria anticipada 2022 la subvenció és de 635.402,88 euros que inclou les actuacions de contractació laboral i acompanyament.

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte