A la feina amb tu

“A la feina amb tu” és un projecte singular d’acompanyament a la inserció de persones en situació de desocupació i risc d’exclusió social a la zona Delta del Baix Llobregat, mitjançant un sistema d’informació i recursos psicosocials, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El projecte, innovador i pioner a la comarca, té la voluntat de posar en marxa un dispositiu d’acompanyament de persones aturades que consta de diferents accions i tallers formatius amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral de les persones participants i la millora de la seva qualitat de vida, que permetrà majors garanties d’èxit en relació a la seva futura inserció laboral.

Amb aquesta iniciativa es vol activar socialment i laboralment a persones que actualment estan fora del mercat de treball i dels circuïts de recerca activa de feina, realitzant diverses accions per motivar a les persones participants i generar l’hàbit de la recerca de feina a més d’afavorir la seva ocupabilitat amb el reforç i el desenvolupament de noves competències personals i laborals.

El procés consta de tres fases d’actuació:

  • Primera Fase: Acollida, acreditació i orientació amb un acompanyament personalitzat i tallers d’habilitats socials.
  • Segona Fase: Recerca Activa i multicanal amb orientació laboral i tallers de tècniques ocupacionals.
  • Tercera fase: Consolidar la feina amb inserció laboral i tallers de recerca activa i consolidació de treball, a través de la prospecció d’empreses i el suport dels prospectors/res, l’agenda i àmbits de recerca, les pràctiques professionals i l’acompanyament tutoritzat durant el primer mes de consolidació de feina.

El projecte s’executarà fins al 30 d’abril de 2020.

Les persones destinatàries d’aquest dispositiu seran, prioritàriament, persones en situació d’atur entre 16 i 64 anys, amb un nivell educatiu baix i amb un risc sever d’exclusió social, entès com a població aturada de llarga durada amb especials dificultats d’inserció laboral.

Compta amb 4 unitats amb el següent abast territorial:

  • Castelldefels-Gavà
  • El Prat de Llobregat
  • Sant Boi de Llobregat
  • Viladecans

El dispositiu està dissenyat per atendre a un total de 400 persones d’aquests municipis i cada unitat s’encarregarà de 100 persones. En el cas del primer punt de Castelldefels i Gavà, la distribució dels i les participants serà de 40 i 60 persones respectivament.

El cost total del projecte és de 400.000 euros amb les aportacions de les entitats adherides al projecte, com ara els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans i una subvenció de 320.000,00 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb el suport del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte