Joves en acció

“Joves en Acció” és un projecte d’ocupació juvenil gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i emmarcat dins de la convocatòria de Projectes Singulars 2021 del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquest projecte té com a objectiu principal la millora de l’ocupabilitat de les persones joves participants, mitjançant la realització de cursos de formació professionalitzadora del catàleg  d’especialitats formatives del SOC i la participació en un itinerari individual d’orientació on els i les joves tindran una persona tutora de referència encarregada de realitzar l’acompanyament i el seguiment durant tot el projecte.

Per tal de donar cobertura a tot el territori, “Joves en Acció” compta amb 14 grups de joves repartits en 12 punts d’actuació ubicats en diferents municipis de la comarca del Baix Llobregat: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, Molins de Rei,  el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans. Tots ells amb un punt d’actuació, excepte Cornellà de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, que compten amb dos grups cadascú.

Les persones joves participants es formaran en les següents especialitats formatives:

 • Activitats auxiliars de magatzem (CP nivell 1).
 • Operacions Auxiliars de serveis  administratius i generals (CP nivell 1).
 • Màrqueting i comunicació digital (itinerari formatiu).
 • Servei de Control de plagues (CP nivell 2).
 • Auxiliar de Comerç (CP nivell 1).
 • Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables (C.P. Nivell 1).
 • Vigilància, seguretat privada i protecció de persones (C.P. Nivell 2).
 • Integració funcional del zelador en institucions sanitàries (Itinerari formatiu).
 • Operacions bàsiques de restaurant i bar (C.P. Nivell 1).
 • Tècniques administratives bàsiques (mòdul 1; CP parcial nivell 1).
 • Gestor/a de magatzem (itinerari formatiu).
 • Gestor/a de residus industrials i municipals (itinerari formatiu).
 • Operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles (CP nivell 1).

El projecte va adreçat a un màxim de 280 persones joves desocupades, preferentment entre 18 i 29 anys, que estiguin empadronades en el territori i que es trobin fora dels circuits d’educació i formació. Aquesta edició s’ha iniciat el 01/01/2022 i es durà a terme fins al 31/10/2022.

L’agrupació d’entitats que participa en el projecte està formada per: ajuntaments, empreses de formació, agents econòmics i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquestes són: els Ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans. Les empreses de formació: Institut Escolar Balmes SL, IFTEMM Almacenàtica SL, Sinèrgia Team & Training SL, Gremibaix Fundació, Fundació Laboral de la Construcció;  Levelinstrukta SL, Mercados de Abastecimientos de Barcelona SA. Per últim, les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC que realitzen funcions de prospecció i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que realitza les funcions d’entitat coordinadora i promotora del projecte.

L’adreça de contacte per sol·licitar més informació és lmalaret@elbaixllobregat.cat

El projecte està subvencionat amb un total de 999.994,00 euros per part del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte