El Baix Llobregat intensifica la campanya contra la violència masclista reclamant més recursos

Avui  21 de novembre, la presidenta del Consell Comarcal Eva Maria Martínez Morales, la consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, Victoria Castellanos Núñez, i la consellera de Joventut, Clara Quirante Soriano, han presentat a la premsa la Campanya contra la violència masclista 2019. En aquest acte s’ha incidit en les dades sobre violència masclista de l’any 2018 en el que es van registrar 2.304 denuncies i només un 7,9 % es van resoldre amb una sentencia condemnatòria, i gairebé el 40% de les ordres de protecció sol·licitades van ser denegades. En aquest sentit, es demana l’obligatorietat de la presencia l’advocat/da d’ofici en el moment d’interposar la denuncia, i continuar amb la formació i sensibilització dels professionals per abastar les diferents dimensions d’aquest fenomen.

A l’any 2019 el Consell Comarcal ha desenvolupat diferents actuacions per a la lluita contra la violència masclista, com ara: formacions especialitzades, suport tècnic als municipis en casos urgents, i el desenvolupament de la Comissió de violència  del Baix Llobregat, on s’aborden i es treballen conjuntament amb els municipis i els agents implicats, temes d’interès de manera integral.

Cal destacar el servei SIAD Baix Llobregat que enguany ha realitzat 863 atencions psicològiques i jurídiques a dones dels municipis de menys de 20.000 habitants de les quals el 26% han estat relacionades amb les violències masclistes,  així com l’experiència pilot en l’atenció psicològica a fills i filles de les dones ateses.

El Consell de Dones del Baix Llobregat, en col·laboració amb tots els ajuntaments de la comarca, organitza el mes de novembre en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la campanya “El Baix Llobregat contra la violència masclista”. El seu objectiu és sensibilitzar, denunciar i reivindicar els drets de totes les dones i infants a viure i créixer sense por, i el deure d’aquesta societat de lluitar per l’eradicació d’aquesta xacra. En conseqüència es reclamen més recursos per combatre-la, i en especial pel que fa al nombre de places d’acolliment residencial d’urgència per a les dones i els seus infants víctimes d’aquesta violència.

La campanya inclou les següents activitats :

  • La presentació de la Guia de suport per dones en situació de violència masclista i la Guia de suport per mares i pares amb filles adolescents víctimes de violència masclista. Els objectius d’aquestes guies són ajudar a identificar les violències, donar a conèixer els serveis i recursos comarcals de suport a les dones en situació de violències masclistes, i orientar i assessorar a les mares i pares amb filles adolescents víctimes de violències masclistes.
  • La 7a Marxa El Baix Llobregat contra la violència masclista, que tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, amb sortida des dels diferents municipis de la comarca i amb arribada prevista a les 12:00 hores al Parc de Torreblanca, amb un acte central en què es llegirà el manifest contra la violència masclista. Enguany participaran 19 municipis sent una xifra històrica de participació.
  • La 5a edició del concurs “Talla Ja!”, en la que es posa en relleu el compromís social per a l’eliminació de la violència vers les dones. En l’edició 2019, el concurs convida qualsevol persona entre 15 i 30 anys a participar en actes/iniciatives que tinguin lloc al Baix Llobregat -emmarcats en la celebració d’aquesta data reivindicativa i de denúncia- i fer-hi fotografies.

Totes les entitats i institucions que participen en l’organització de les activitats d’aquest any volen destacar l’important esforç de tots els ajuntaments de la comarca en les accions i en la lluita contra la violència masclista.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte