Els reptes de la Taules de Salut Mental al Baix Llobregat

El divendres 26 d'abril, el Consell de Salut del Baix Llobregat i la Federació Salut Mental Catalunya van coorganitzar una jornada per debatre i reflexionar sobre els reptes relacionats amb la salut mental a nivell territorial, des del model de Taules. La trobada va reunir diferents Taules de la comarca i altres professionals del territori, i va esdevenir un èxit donada l'àmplia participació dels municipis del Baix Llobregat.

A la primera part de la jornada, les sis Taules actives al Baix Llobregat —Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern i Viladecans— van compartir els seus èxits, dificultats i reptes. També es va destacar la tasca del Grup impulsor de Salut Mental del Baix Llobregat, constituït el 2017 per persones amb diverses vinculacions amb la salut mental, amb l'objectiu de reflexionar i fer reivindicacions.

En una segona part, es va debatre en grups més reduïts, com els municipis més petits poden abordar la salut mental a través d'aquest model, així com els reptes i opcions que la comarca pot plantejar-se en aquest àmbit.

La jornada va ser inaugurada per la consellera de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Gina Pol; la directora de Salut Mental Catalunya, Marta Poll; i la cap de servei d’atenció a la dependència i vulnerabilitat social de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues.

Posteriorment, Elisenda Ferrer, coordinadora del programa d’impuls i acompanyament a les Taules de Salut Mental de l'SMC, va explicar la història, l’evolució i el model de les Taules. A Catalunya ja hi ha 44 Taules en marxa, de diferents dimensions, que duen a terme una gran varietat de projectes segons els interessos de cada territori.

Des de la Federació de Salut Mental Catalunya es realitzarà un informe amb les conclusions i reflexions de la trobada per compartir amb les persones participants, i es discutirà com prosseguir avançant en aquest àmbit.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte