Només una democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat, volen reiterar el seu compromís contra aquesta xacra social que lamentablement no s’atura.

Segons els darrers informes de violència contra les dones, elaborats per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant els dos primers trimestres del 2021, 994 dones de la comarca han denunciat ser víctimes de violència masclista.

Si atenem a les dades publicades per l'Institut Català de les Dones, als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones de la comarca, han estat ateses 7.359 dones al Baix Llobregat i s’han fet 30.269 atencions fins al juny del 2021. I pel que fa als Serveis d'Intervenció Especialitzada en violència masclista de la comarca, s’han atès 699 dones i s'han realitzat 3.164 atencions, al SIE de Sant Feliu i al SIE de Sant Boi de Llobregat durant el 2021. Entre els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones i els Serveis d'Intervenció Especialitzada en violència masclista, s'han atès a un total de 8.058 dones i s'han realitzat un total de 35.513 atencions durant el 2021.

El nombre de dones que arriben a denunciar violència masclista, només visualitza una part del total de dones que la pateixen. En aquest sentit, la consellera de Feminisme del Consell Comarcal, Vicky Castellanos Núñez assenyala que “el feminisme requereix homes i dones en la construcció d'una societat lliure de masclisme: no podem mirar cap a una altra banda, tota la societat ha de sentir-se corresponsable en la lluita contra la violència masclista en totes les formes; cal posar-la al descobert, desemmascarar-la, i plantar-li cara” i reitera que “per  aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones ha de ser una prioritat política i social.”

El Consell Comarcal porta a terme accions de formació especialitzades en l’abordatge de les violències masclistes a serveis socials d’atenció primària, forces de seguretat, o serveis sanitaris. Des del SIAD Baix Llobregat s’ofereix suport tècnic als municipis de la comarca orientant en casos, participant en l’elaboració de protocols municipals contra les violències masclistes, en les reunions municipals de comissió de violència, assessorant serveis municipals sobre l’abordatge dels casos de violència i liderant les reunions de la comissió comarcal de violència masclista del Baix Llobregat, on s’aborden i es treballen temes d’interès en aquesta matèria, amb les tècniques de la comarca.

Per visibilitzar el rebuig de la nostra comarca contra la violència masclista, el pròxim 28 de novembre, 26 municipis caminaran en la 8a marxa “El Baix Llobregat contra la violència masclista”, fins a arribar al Parc de Torreblanca on tindrà lloc l’acte central, que finalitzarà amb la lectura del manifest del 25N, aprovat per la Junta de Govern del dilluns 22 de novembre, i que serà llegit per una representant del Consell de Dones de Sant Feliu de Llobregat i per una representant del Consell de Dones de Cornellà de Llobregat, dos Consells de Dones amb 25 anys d’història. 

A més, des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat, s’ha engegat una nova edició del “Talla ja!” consistent en el llançament d’una campanya amb una imatge en format còmic per denunciar les violències masclistes, un element interactiu que estarà als punts d’informació juvenil, i anirà acompanyada d’un QR per donar a conèixer els diferents tipus de violència masclista que existeixen, amb l’objectiu d’ajudar a identificar-les als/les joves de la comarca.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte