Nou Informe de Conjuntura Laboral del Baix Llobregat

Nou Informe de Conjuntura Laboral del Baix Llobregat

L'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, mitjançant l'Observatori Permanent del Mercat de Treball del Baix Llobregat (OPMT-BL) ha fet públic l'Informe de Conjuntura Laboral del Baix Llobregat corresponent al tercer trimestre de 2005. Les dades més remarcables del període analitzat són, per apartats, les següents:

Atur registrat

Durant el darrer trimestre de 2005, l'atur registrat s'ha incrementat en un 0,5% en relació amb el trimestre anterior, situant-se en el 8,7%. La taxa d'atur femenina està sis punts per sobre de la masculina (12,2% i 6,2% respectivament).

El perfil majoritari de la persona aturada és el d'una dona, de més de 45 anys i amb estudis primaris, del grup professional dels treballadors no qualificats i del sector serveis.

Contractació registrada

En el trimestre estudiat s'han registrat un total de 62.765 contractes, un 5,5% més que el trimestre anterior. El perfil de la persona contractada correspon a un home, d'entre 25 i 44 anys, que treballa en el sector serveis.

La temporalitat continua esdevenint un tret definitori de la nova contractació registrada (89,7% del total de contractes), afectant principalment als joves (93,1% del total). Cal afegir que més de la meitat dels contractes comunicats (el 53,9%) tenen una durada inferior als 6 mesos. La proporció de contractació a temps parcial ha disminuït lleugerament, tant entre els homes com entre les dones.

Empreses i persones assalariades

En l'actual trimestre han augmentat tant les empreses (0,8%) com les persones assalariades (1,1%) respecte del trimestre anterior. Per sectors econòmics, la indústria ha disminuït quant a empreses i assalariats, trencant la dinàmica general d'augment dels altres sectors.

Expedients de regulació d'ocupació

S'han registrat 18 expedients de regulació d'ocupació a la comarca que han afectat un total de 504 persones treballadores. El sector econòmic més afectat ha estat el de la indústria, i la mesura més adoptada la rescissió del contracte.

Sinistralitat laboral

S'ha produït una disminució del -18,0% en el nombre d'accidents laborals amb baixa a la comarca, el 99,3% dels quals són lleus. El terciari ha estat el sector amb el nombre més elevat de sinistres.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte