Dinamització Agroterritorial

El Baix Llobregat té un sector agrari estratègic per la seva importància territorial, econòmica i social. Cal tenir present que tenim més de 1.200 ha d'horta intensiva, més de 1.200 ha de fruiters i 740 ha de conreus extensius com els cereals, que conformen espais agraris tan importants com el Parc Agrari del Baix Llobregat i zones d'agricultura de secà i de muntanya al Nord de la comarca o a les Muntanyes del Baix. Pel que fa a productes destaca l'horta emparada amb la marca Producte Fresc del Baix Llobregat (on es podria destacar la carxofa), el conreu de cirera a pobles com Sant Climent, Santa Coloma, El Papiol i Torrelles, i l'oli a Olesa i Collbató, i també el Pollastre pota blava al Prat.

D'altra banda, no en som conscients i som també una comarca forestal: Tenim quasi 26.700 ha forestals, de les quals gairebé 14.500 ha són bosc dens, la majoria de pi blanc. Superem el 54% de superfície forestal, amb més d'un 90% de bosc privat, que es caracteritza per no ser gestionat i ser, per tant, més susceptible al risc d'incendi, principal preocupació en l'àmbit d'emergència de molts municipis a l'estiu.

Des del Consell Comarcal, i en l'àmbit del sector agrari, treballem per:

  • Contribuir a donar suport al Consorci del Parc Agrari, com a eina de dinamització d'aquest espai tan important. Participem dels òrgans de gestió, aportem pressupost, dinamitzem accions conjuntament de promoció de producte i de millora del territori del Parc.
  • Dinamitzar les empreses agràries, tant de producció com d'elaboració, per contribuir a tenir empreses més potents, que avancin en la cadena de valor, en la mesura del possible. Comptem amb eines com la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona que ens permeten fer formació, promoure la presència a fires o dinamitzar accions comercials.
  • Liderem el projecte de Muntanyes del Baix, on 16 municipis de la comarca comparteixen neguits i accions per promoure la gestió forestal, afavorir l'agricultura de muntanya, protegir el patrimoni natural i cultural, i ordenar l'ús social d'aquest espai.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte