Servei d'acompanyament agrari

El Departament de Dinamització Agroterritorial del Consell Comarcal del Baix Llobregat té com un dels seus objectius prioritaris, el foment i la consolidació de l’activitat agrària, com a eina per a contribuir a la generació i manteniment de llocs de treball, dinamitzar l’economia provinent del sector primari i enfortir el teixit productiu d’aquest sector.

Per aquest motiu, des de fa uns anys, s’ha encetat un servei d’acompanyament especialment concebut per aquells productors i productores que estan en les fases inicials de creació del negoci. Aquest servei consisteix en un assessorament tècnic productiu per orientar en  aspectes concrets agronòmics, planificació de conreus així com en altres aspectes productius, legals i organitzatius que influeixen directament en la producció i per tant, en la rendibilitat i viabilitat de l’empresa.

El servei d’acompanyament agrari inclou:

  • Suport a empreses que estan iniciant l’activitat: Consta d’un assessorament tècnic continuat al llarg d’un any, que inclou també informació sobre les diverses línies d’ajuts compatibles, formació, ajuts per a la comercialització, o altres. L’opció a gaudir d’aquest servei, està subjecte a una valoració prèvia, per tal de destinar els recursos als casos que en puguin el màxim profit. Es preveu també redirigir a l’usuari cap als serveis de promoció econòmica del seu municipi en cas que no ho hagi fet amb antelació.
  • Suport a empreses ja existents :Per empreses agràries en les que cal un impuls o avaluació del punt on es troben per a decidir la millor estratègia a futur.
  • Suport per a la diversificació:per a empreses agràries o agroalimentàries que vulguin diversificar la seva activitat., ja sigui amb l’elaboració de productes (melmelades, conserves o altres), o amb un servei de visites ludico-educatives a les explotacions. En aquesta modalitat, es faria una visita inicial , per veure l’estat de partida, es donarien les pautes i passes a realitzar, punts a tenir en compte , llocs on adreçar-se i, uns mesos més tard, una visita de cloenda, on s’avaluaria  quins han estat els resultats. El guiatge es complementaria amb seguiment telefònic, cerca de recursos, formació, visites tècniques que puguin servir d’ exemple, etc.

Donada la limitació de recursos, l’accés als serveis requereix d’una avaluació prèvia per seleccionar els casos en què l’empresa o l’emprenedor/a en pot treure el màxim profit.

CONTACTE:

Consell Comarcal del Baix Llobregat
Parc de Torreblanca, ctra. N-340 km 1249
Sant Feliu de Llobregat- 08980
 
Departament De Dinamització Agroterritorial.
Telèfon: 93 685 24 00

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte