Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat

 

 

 

 

 

 


Vídeo de l'acte d'homenatge a les persones del Baix Llobregat deportades als camps de concentració nazis


REGLAMENT DE FUNCIONAMENT - PROTOCOL - COM ADHERIR-SE

El Baix Llobregat s’ha caracteritzat històricament per l’existència de moviments socials molt actius en la defensa de la democràcia, els drets socials, l’equitat, la justícia i la solidaritat. Podríem dir que aquests valors formen part de l’ADN de la nostra comarca.

La comarca del Baix Llobregat compta amb un ric teixit social i associatiu, que ha estat sensible a les polítiques de recuperació de la memòria democràtica, donant lloc a una sèrie de línies d’actuació, projectes i iniciatives centrades en la recerca, la divulgació, la restitució i la commemoració. També ho han estat els seus ajuntaments, els seus arxius municipals i comarcal, i prova d’això és la bona feina feta des de fa anys.

El perfil d’aquestes actuacions és generalment d’àmbit local i no s’ha fet mai un exercici de suma que permeti multiplicar els esforços. Es detecta una situació de cert “aïllament” entre les iniciatives, i es posa sobre la taula la necessitat de crear un sistema de coordinació, d’estímul de treball compartit, de xarxa que permeti generar un perfil comarcal de les actuacions, de massa crítica que habiliti les entitats a donar més potència i impacte a la seva activitat.

És per aquest motiu, que des del Consell Comarcal del Baix Llobregat i des del Centre d’Estudis Comarcal  han impulsat  la creació de la Xarxa Memòria Democràtica, com a instrument de coordinació i articulació estratègica que permeti aconseguir aquestes fites. Sempre, des de la voluntat de generar dinàmiques cooperatives amb el conjunt d’entitats del territori.

L’objectiu principal de la Xarxa, és crear un espai d’interacció i coordinació, amb l’objectiu de disposar d’un marc de treball comarcal, convidant a sumar-s’hi a tots els municipis de la comarca, així com a totes les entitats i organismes que desenvolupin projectes de memòria democràtica.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte