Comissió 4 Perspectiva de les dones als mitjans de comunicació

L’equip tècnic de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha elaborat el document de treball d’aquest àmbit, amb la voluntat d’aprofundir en l’anàlisi de la visió que els mitjans de comunicació projecten de les dones. Aquesta reflexió s’estén a més a més, a tota la resta d’àmbits que també es treballaran en aquest 5è Congrés de les Dones: polítiques públiques, economia feminista, dones tech, violència masclista i esport femení.

Les dones som el 52% de la societat catalana, la majoria numèrica, i tanmateix silenciada socialment per mecanismes de dominació patriarcal que menystenen el saber i les aportacions femenines. Els mitjans de comunicació majoritaris actuen com a corretges de transmissió d’aquest silenci. La invisibilitat en aquests mitjans és la reproducció del simbòlic patriarcal i permet la seva pervivència, així com la creació d’estandards de comportament. Malgrat això, els mitjans de comunicació són peces clau per modificar aquesta situació i contribuir a una representació adequada de les dones i tota la seva diversitat, i alguns estan compromesos en aquesta transformació.

MATERIALS DE TREBALL

Les dones als mitjans de comunicació: invisibles o estereotipades?

Material elaborat per l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació

Conclusions subseus:

  • Subseu CORNELLÀ DE LLOBREGAT. La representació del treball femení. Conclusions
  • Subseu VALLIRANA. Estereotips de gènere als mitjans de comunicació. Ponència de la Taula Feminista de Vallirana. Conclusions
  • Subseu SANT JOAN DESPÍ. Llegir i escriure amb ulls de dona. Estereotips de gènere a la literatura. Conclusions.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte